WHEN THE SHIT HITS THE FAN

shitflying

Det är bara så vissa dagar. Jag blir förorenad. Filtret funkar inte. Och jag kommer hem, nerspydd.

VEM FAN ÄR LAILA BAGGE?

Ja, jag vet, jag vet. Men ändå … OCH VARFÖR I HELVETE SKRIVER KULTURKOFTORNA OM DAN BROWN?

I Icakassan: LEIF GW PERSSON MISSTÄNKER … Jaha? Och, och och? Man bryr sig om vad han misstänker?

Jag jobbade med tidningar. Jag älskade tidningar. Njöt av välskrivna texter i bladen och magasinen. Grät över knaggliga och röriga artiklar som kom obeställda till vår egen tidning. Försökte göra folk av de där texterna ändå. För att de var viktiga. Angelägna. Behjärtansvärda.

Men idag. Var är de skönskrivna tidningsartiklarna? De är så perverst sällsynta att jag jublar varje gång jag märker att en skribent också kan skriva. Wow! Inte ens författare kan ju skriva längre. I alla fall inte de författare som det jublas över. Vad hette de? Mickey Spillane? Eller Ed McBain? De fanns i tjorren. Dåtidens Dan Brown. Men nu är Dan Brown all over the place.

Låter jag som Kapten Stofil? Jaha. Men det är ju pågrundav det här som jag flytt ut i cyberrymden. Där allt skräp frodas lika ymnigt som ute på stan. Bara det att jag slipper se det. Jag gräver kärlekstunnlar till mina egna oaser, som har lönngångar till andra oaser. Välskrivna texter. Viktiga. Angelägna. Behjärtansvärda.

Men ibland måste jag ut på stan. Och jag älskar stan. Jag bor mitt i smeten bland bilar, buller och avgaser. De värsta utsläppen kommer dock från annonskampanjerna, löpen och tidningsställen:

SÅ HÄR BLIR DU LYCKLIG.

Det är då blir jag olycklig.

3 reaktioner på ”WHEN THE SHIT HITS THE FAN

 1. håller med dig!

  Bara påståenden och rubriker.

  Inget djup.

  Vad vill dom sälja eller lägga fram.

  En bild, känsla, dröm, utopi eller möjlig verklighet.

  Shit vad en del har svårt att se helheter. Svälja rubriker och tro att man är trovärdig bara man syns.

  Dan Brown up my …

  Bok roman eller sanning eller mittemellan.

  (Förr sa vi fisk fågel eller mittemellan, då vi lekte sanning eller konsekvens. Undrar om det är lika dant idag?)

  Var finns substansen, djupet och ärligheten?

  Leroy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.