VAR SÖT OCH HÅLL KÄFTEN!

lolita14_1_98560007Tala aldrig så att jag hör det om att Den Unga Generationen är lat, bortskämd, ytlig, egoistisk, narcissistisk, exhibitionistisk eller annat ni kan komma på att kalla de unga. Gnäll ALDRIG över att man inte är värd nåt när man är över 25! För:

• Vem var det som uppfann dokusåpeformatet?

• Vem var det som skapade tonårsstjärnor?

• Vem var det som skruvade upp kändishysterin i medierna?

• Vem var det som införde ungdomsarbetslösheten och fick de unga att bli lönenedpressare?

• Vem gjorde tonnisar till sexobjekt?

Ja, vem visade de unga att det enda sättet att få inflytande är att fläka ut sina liv och underliv till allmän beskådan? Vem bestämde att de inte har rätt till integritet?

Det kan jag berätta. Det var medelålders pengakåta producenter, modeskapare och mediemänniskor som skapade allt detta. Det var de som byggde Britney Spears. De som stängde in unga i ett hus för att filmas dygnet runt. De som gjorde att Idol blev en jätteindustri. De som utnyttjar unga människor i konkurrensen om skitjobben. Och sedan har mage att beskylla dem för det ovan nämnda.

De unga har fan inte gjort sig skyldiga till det system och de värderingar som de förmätna äldre generationerna nu vänder mot dem.

Skäll alltså aldrig på de unga i min närhet. De unga är smarta. De försöker anpassa sig till vår degenererade kultur så gott det nu går. Om de vill ha sina 15 sekunder i rampljuset är det för att de insett att det är enda chansen att få komma till tals.

För de har shit att säga till om. SHIT! Under tiden lägger de självömkande äldre generationerna upp sig på slaktbänken för att kunna se ut som de unga. Inte ens det unga utseendet ska de unga få ha för sig själva. Ingenting får de äga. Nej, inte ens sin ungdom. De ska istället sitta i gamlingarnas knä, hålla käften och vara söta. Så kan de kanske få små dusörer av det imperium som de äldre byggt upp. På deras villkor. Och underhålla dem, och torka deras bajs.

Bara de är söta och håller käften.

12 reaktioner på ”VAR SÖT OCH HÅLL KÄFTEN!

 1. Du får ursäkt, men jag tycker inte det här var ett av dina vassaste och mest analytiska inlägg. Det var så känslomässigt att allt blandas till en röra och blir omöjligt att som fullvuxen vare sig instämma i eller bemöta.
  Men ungarna håller naturligtvis med dig.

 2. Hellre känslomässig än menlös. Och i en blogg kan man kosta på sig att vara just känslomässig. Utöver finns det i ämnet en hel del att känna inför. Det talas helst om hur de unga behandlar de äldre illa fastän att de äldre faktiskt behandlar de unga svinaktigt inte så sällan.

  1. Tack Johan. Och ABC, jag var väl lite känslomässig. Har bara svårt för pratet om hur dåliga de unga är.

 3. Jag tycker du är fullkomligt lysande. Det är som om din passion trängt igenom, Unni, du har blommat ut på senare tid. Tycker du går från klarhet till klarhet. Är en sporadisk läsare, men detta tog verkligen priset. Sedan är en del människor rädda för känsloyttringar. Tack gode gud består inte världen enkom av dem!
  Du är bra.

 4. Har jag svurit i kyrkan? 😀
  Unni brukar skriva passionerat och samtidigt vasst och analytiskt, men tyvärr inte i det här inlägget. Får man inte skriva det utan att genom personangrepp insinuant bli anklagad för att ha svårt för känsloyttringar, samt efter att ha blivit tillskriven detta tillkortakommande kunna anses vara en onödig person? Den sortens argumentation ingår under rubriken härskartekniker och är dessvärre något som även en hel del kvinnor använder sig av.

  Självklart bestämmer man själv vilket syfte och vilket anslag man vill ha i sin egen blogg men på den här tycker jag att det ofta finns bra underlag för diskussioner och sådana uppstår också. Just det här inlägget kanske inte var ämnat för diskussion utan mer som ett sätt att kräkas ut ilska? I så fall är allt naturligtvis helt i sin ordning.
  Men som sagt, man kan bara hålla med eller avstå från att kommentera.
  Vilket härmed bevisats.

 5. ABC: Jag vet inte om jag också omfattades i ditt senaste inlägg? Dock var mitt inlägg inte tänkt att såga ditt. Och ifall du med ”onödig som person” syftar på mitt ”hellre känslomässig än menlös”, så var ordet ”menlös” inte riktat mot dig. Det är en högst generell uppfattning från min sida, och jag menade att det var bättre att vara känslomässig ibland än menlös som bloggare. Vilket jag kanske uttryckte lite slarvigt och lätt att missuppfattas…
  Ifall det nu ens är så att du uppfattade mitt inlägg som kritik mot ditt eller dig, för det hade jag inte ens en tanke på.

  /J

 6. En väldigt intressant post, jag är själv född på 80-talet och ser mycket av detta. Men, är det inte typiskt för äldre generationer att dissa den yngre generationen? Det som jag finner mest intressant är exploaterandet av ungdomar som beskrivs i denna post och som gått så otroligt överstyr pga arbetslösheten och viljan att bli känd, man ska jobba gratis för att sen vara tacksam att ha något att sedan visa upp. Detta sker ex inom modebranschen där många unga och nya fotografer får en skitsumma för ett jobb med orden; men du kan ju använda det i din portfolio….
  Fjanteri, jag tycker att unga ska stå på sig, ifrågasätta och våga säga ifrån, för det ska man göra, annars kommer aldrig någon ändring att ske.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.