VÅGA GÖRA MOTSTÅND!

egoboost_magazine_utomhus_skissPå väg hem från gymmet ser jag stortavlorna som annonserar en ny tidning med namnet Egoboost. Jadå, jag har redan hört att Isabella Löwengrip, alias Blondinbella, fått en tidning i present för att hon varit så duktig med sin blogg. (Duktig = mycket trafik.)

Tvärs över omslaget löpte rubriken Våga göra karriär! Jodå, jag vet att Blondinbella gjort karriär och att hon hyllats mycket för detta eftersom hon är tjej. Är man tjej och gör karriär blir man ju även en sorts feministikon. En förebild. Och nu lär Isabella ut knepen. Så att alla andra, företrädesvis hennes bloggläsare och presumtiva tidningsläsare, också kan bli entreprenööörer och göra karriääär.

Det finns olika sätt att hålla folk på mattan. Ett av dem är det budskap som Isabella för fram: Du är din egen lyckas smed. Det har vi också hört förut. På det antagandet vilar stora delar av självhjälpsindustrin och dess siamesiska tvilling nyandligheten, ofta under benämningen Law of Attraction: Det du verkligen tror på, det får du. Men inte bara den flummiga lyckobranschen använder sig av denna idé. Det är en gammal borgerlig uppfattning, mycket lämplig att slå i skallen på dem som inte lyckats tillskansa sig position och kapital. De har tänkt fel eller varit lata och odriftiga. Se på mig! utbrister förebilderna. Tanken tycks aldrig slå ner att de kan ha haft tur i livets lotteri. Och det måste ju vara bekvämt för de privilegierade.

Detta, att ha tur, är bara vedertaget när någon vinner miljoner på spel och lotteri. Alla andra som köpt lotter känner inte att den som vann var bättre på att köpa en lott. Däremot är vinnaren själva incitamentet till lotteri öht.

Men det vore ganska obarmhärtigt om den som vunnit storslam sa till alla andra som deltagit (och utan vars deltagande vinsten aldrig skulle ha kunnat uppstå), om vinnaren ställde sig upp och proklamerade: Se på mig! Gör som jag! Men det har de ju. Alla har försökt.

Nu hävdar säkert någon att det är grav misskredd av driftiga Isabella att påstå att hon bara haft tur. Kanske. Men det allvarligaste skälet till att jag aldrig i hela mitt liv köpt den borgerliga lögnen om att alla kan, bara de anstränger sig, tänker rätt eller klipper håret och skaffar ett företag, det är att nästan varenda människa som hävdar detta ALDRIG skulle klara av att leva ens en månad under de villkor som vederfars de grupper de vänder sig till med sina beskäftiga påpekanden. Det är de alldeles för klena och bortskämda för.

Allt sådant här nygammalt nonsens om att rycka upp sig, våga göra karriär mm, gör att jag börjar hoppas att karmalagar verkligen existerar. För då önskar jag att Fredrik Reinfeldt återföds som kastlös mor i Indien som måste gräva efter råttor i marken och riskera att bli dödligt ormbiten. Isabella Löwengrip vill jag egentligen inget ont, men det skulle inte skada om hon i sitt nästa liv fick växa upp med en utförsäkrad singelmamma i en nedsliten och försummad förort.

För det finns ännu ett skäl till att Blondinbella blivit ett medialt kuttersmycke. Dagens etablissemang älskar unga språkrör som utan att ens begripa det själva rapar upp och legitimerar deras unkna ideologi.

Men vad vi behöver är inte fler aningslösa medieprofiler. Vi behöver fler rebeller.

55 reaktioner på ”VÅGA GÖRA MOTSTÅND!

 1. För en tid sedan besökte jag ”Lågpris AB…” för att spendera mina sista ynka slantar som underklasskille. Löwengrips ”Egoboost” fanns i pocket vid kassorna. På dess baksida stod det ngt i stil med ”Kan du så kan jag”. Giftigt tänkte jag att den yttersta hånfullheten vore att införskaffa X antal ex. av denna instruktionsbok och dela ut den till de kvinnor i bostadsområdet ovan som nödgats sälja sina kroppar i diverse former av nöd och befann sig i ytterst bekymmersamma livsförhållande med snåriga beroendeförhållanden. Bladguld, vit tryffel och iransk kaviar kändes sjukt fjärran. SJUKT!

  1. @Johan: Verkligen! @Xerxes Att känna sig motiverad är aldrig fel, och ett visst självförtroende kan vara bra för alla, men man ska inte blunda för relaiteterna. @Hmm Jo, hon har fått den tidningen inklusive enorma marknadsföringsresurser. @GLennon Nu låter du som min 75-åriga väninna. Det vore väl synd om vi måste utplånas för att återfå vår värdighet :/

 2. Alltså personligen är jag ganska ambivalent till det där nyandlig-yaddayadda. å ena sidan finns det något smått motbjudande med alla tillrättalagda självhjälpsgurus + att borgligheten, som du nämner, använder det som självrättfärdigande osv osv.

  Å andra sidan vet jag inte vad som är alternativet? man kan ju liksom både se att det finns vissa grundläggande förutsättningar och samtidigt se LOA som en motivationsstrategi för att införliva saker man vill ska ske.

  Bara för att amöbor har lagt beslag på begreppet(inget ont om amöbor!) behöver det ju inte betyda att förhållningssättet i grunden är vanställt.

  mvh

 3. ps. människor som Fredrik Rajnfält har redan dragit nitlotten i detta livet, en så humorbefriad och känslolös existens måste vara outhärdlig bortom vad som går att föreställa sig, det som är dock är synd, och stundom smått irriterande, är att den inte fattar förrän den ligger och skrumpnar bort någonstans och måste gå igenom ett helt liv av förträngning.

  Dock ursäktar det inget givetvis.

 4. Nu kan jag hålla med om enhel del av det du skriver, men att skriva att Bella fått tidningen i present är att klappa henne på huvudet som en liten valp. Är det så feminister gör med sina systrar om de får en bar idé och lyckas genomföra den, bara för att de är unga eller moderater för en delen?

 5. Korrigering: ”Kan jag så kan du”, inte kan du så kan jag, skulle det stå i mitt förra inlägg refererandes till Löwengrip. Satt och drack vin till maten och var väl inte helt skärpt.

 6. Unni: ibland är du bara helt briljant!!!
  På Nöjesbloggen har jag ibland gjort parodi på Blondinbella och kallat inläggen för ”blondinbellablogg”.
  Sen har jag, den 44 åriga frånskilda 2-barnspappan skrivit ett inlägg på samma sätt som Kissie och Bella.
  Du vet: ”jag gick upp och kokade kaffe, sen ringde Håkan, vi sågs i Västermalmsgallerian….”
  Osv.
  De inläggen blev uppskattade.
  Nåväl, problemet med såna som Blondinbella som startar tidning och varför inte Reinfeldt som du tog upp, är ju att de saknar fullständig distans till att dragit vinstlotten…Som du skrev.
  Blondinbella är säkert driftig och smart. Men för att vara cynisk: utan hennes outlook hade inget funkat. Tyvärr.
  Inga smink, klädföretag hade sponsrat bloggen om hon varit asful. Sorry.
  Ja, ville bara bekräfta att ditt inlägg var genialt.
  Kram, kärlek och respekt
  Tom Lilywhite
  Nöjesbloggen

 7. Väl skrivet Unni – lite surt, lite in your face, lite pungspark – men budskapet gör intryck, avtryck och uttryck åt en kommande generation som faktisk ser dom finansiella mönstren och vägrar bli en del av dom.

 8. @Unni: Så du menar att du vet säkert att det inte var hennes egen idé och att det inte var hons själv som sålde in det?

 9. Det jag tycker alltid är lika kul, är när människor som lyckats uttrycker sig: Ja, men jag är värd detta, jag har kämpat såååå…

  Det är då jag alltid skulle vilja påminna dem om att det har ingenting med kämpandet i sig att göra, utan enbart på att du hade tur! Att i rätt ögonblick starta din blogg, att i rätt tid skriva ett brev till en person med makt att öppna dörrarna du vill in igenom. Det finns de som kämpar tills de dör, utan att lyckas med annat än, ja just det, att kämpa!

 10. Visst är det så att BB´s karriär byggt på DRÖMMAR och FEJK?! Är jag ute och cyklar? När hon etablerat sig och cashat in ordentligt förde hon till torgs att det är en tänkt och fantiserad värld hon beskriver. Många blev nog överraskade! Någon som vet? Hon verkar vara en värdig representant för etablissemanget som tagit över medielandskapet Sverige som mest består av luft. Återigen tack Unni för dina goda analyser och beskrivningar. Det blir liksom mycket lättare att leva och inte minst roligare! Energikickar!

 11. Jäpp. Så sant! Vissa lär sig med tiden andra aldrig. Rider på vågen initierat av makthavare, blir deras språkrör

 12. Det där med att ”få en tidning” är väl en definitionsfråga.
  ”Isabella driver fem aktiebolag: Blondinbella AB, Spotlife, Bellme, Classified, och Löwengrip Invest. 2009 hade Blondinbella AB en omsättning på 1 miljon kronor. Bellme hade 2009 en omsättning på fyra miljoner. Spotlife hade i juni 2009 en omsättning på 224 000 kronor. I april förra året skrev hon på ett avtal med bloggnätverket Spotlife som garanterade en årslön på en miljon kronor.”
  http://nyaaffarer.se/2010/10/21/fran-bloggkandis-till-foretagsmagnat/

  Blondinbella var ju från början ett uppdiktad figur, skapad av en ensam tjej som var lite utstött i skolan. Sedan blev hon den person hon från början bara skapat hemma på kammaren. Att gå från mobbad tonåring till en position där man driver fem bolag och omsätter fem miljoner tycker jag nog får ses som ganska bra jobbat.

  I övrigt håller jag med om många av dina argument Unni, men att utse Isabella som ”syndabock” känns lite missriktat.

  1. @Fredrik Wass: Det här resonemanget, att det är så fantastiskt när en ung tjej tjänar mycket pengar, är enögt. Vadå tjänar pengar? På vad? Det handlar om vilka värden man har respekt för. Eller finns det inga värden? Kan man kanske koka tjack och bli rik på det? Eller sälja njurar? Förresten, jag tar tillbaks det med koka tjack. För det krävs iaf kemikunskaper. Det är inte enligt min mening ett dugg duktigt att skriva om sina finnar (uselt skrivet dessutom). Det är inte heller duktigt att ägna stora mängder döda träd till att ösa ut plattityder. Det är f ö inte duktigt att sitta i pappas knä.

   Sen det här med mobbad tonåring – har du köpt det? Jag har inte Isabella som syndabock, men hon företräder något som jag är mycket kritisk till. Det är inte hennes fel. Det är alla runtomkring som bär skulden. Som vanligt.

 13. Att lyckas i livet är att må bra.Mår du bra har du lyckats.Vi gör hela tiden våra val.Ibland blir det lite fel,ibland totalfel och ibland blir det rätt.
  Tur eller tajming är något abstrakt som ibland följer våra val.

  Apropå aningslösa mediaprofiler så får vi vad vi förtjänar och ber om.
  Rebellerna kommer,glädjande nog,likt gerillakrigare,oaktat om vi förtjänar dem eller ej.

 14. Det är viktiga funderingar ni yppar på denna blogg fru Drougge. Ni är så radikal, filosofisk, insiktsfull mfl vackra komparativer att även en intellektuell jätte som undertecknad skulle om han toge sig tid att fundera känna sig en smula intimiderad av de förnuftskrafter ni dagligen ger uttryck för. (Du tror säkert nu att mitt namn är Björn Ranelid, men så är faktiskt icke fallet.) Ni, fru Drougge, är helt enkelt min överkvinna och jag skulle vilja bli närmare bekant med er. Ni tar väl inte illa upp om jag säger att jag redan är det i min …hm… fantasi. Ni känner igen mig på bokmässorna som en utomordentligt stilig lätt överviktig 250 kg tung man med röd toppluva på sig. Denne man som är undertecknad följer dig ödmjukt (efterhängset) med blicken på ett sätt som säkert hade irriterat en mindre hjärtegod kvinna.

  Nu skulle jag vilja skriva lite mer strunt! Men även min manliga kapacitet för dylikt märker jag är begränsad. Fler bokstäver låter sig nu blott med största svårighet nedtryckas (förtryckas) genom detta ack så ostädade tangentbord.

  Bättre förr! Skriker jag med en röst mättad med den smärta som blott kan rymmas inom en sann konstnärssjäl (Nej jag heter inte Björn Ranelid). Förr kunde tex blod och bläck på ett mer meningsfullt sätt inbördes allitereras. Nu måste vi nöja oss med blod och tangentbord. Lika sant, men det låter illa! Sant är också att mina fingrar liksom mitt hjärta bägge blöder lätt.

  Denna långa ingress kokar nu ned i följande mening. En ickelitterär människa ovan vid parnassens flödande språk finner kanske detta en smula förvånande, men i alla fall och icke desto mindre är det så att jag, och det smärtar mig att säga detta, inte helt och hållet håller med Er. Nog kan man om man verkligen vill!? Hade jag själv till exempel bara spänt min vilja lite mer så hade jag nog inte behövt författa dessa rader från Kumlafängelsets högsäkerhetsavdelning, väl?

  På återseende och pillekvitt från en som säkert hade kunnat mer än han mäktade vilja just då vid det där bankrånet…snyft…

 15. Att kalla Blondi bellas blogg för en blogg är väl att ta i,
  tycker det mer liknar en kommersiell annonssida
  Läser inte i vanlga fall sådana bloggar, var tvungen och
  gå dit och titta. För mig verkar hon vara en bortskämd överklassunge
  Skulle man någon gång villat bort sig i Sturecompaniet och möta
  alla dessa solglasögonprydda ufon i mulet väder skulle jag nog känna mig ganska förvirrad och undra på vilken planet jag har hamnat

 16. @Unni: Jag det är ju din åsikt att Bella skriver dåligt. Men det fångar tydligen ngra som finner hennes språk om inte korrekt så intressant. (Jag skriver själv som en kråka. Främst så förlitar jag mig till spell-checken för mycket). Det är det många författare som gör. Anser du dem alla som mindre värda?

  Om det är som jag tror att Bella själv har ptichat idén om en tidning och lyckats sälja in den, så är det ingen skillnad på det och att du skriver en kolumn. Eller har du också fått den i present? Är det du erbjuder mer värt än det Bella har att erbjuda? Alla som går på en anställningsintervju och får jobbet. Har de fått det i presents om de får det? Bara för att du anser att det Bella har inte är av värde, och du har rätt till din åsikt, så kan du inte säga att hon har fått tidningen i present. Hon har ngt att erbjuda, hur förkastligt du än tycker att det är. Det kan du kritisera, men inte påstå att hon bara suttit på en stol och fått en tidning neddimpandes i knät.

  I övrigt så är jag, som sagt, med dig att jag blir lite trött på att få inpräntat att bara om du vill så går det. Så är det självklart inte. Vi lever i ett samhälle, dvs andra runt omkring oss har också ngt att säga till om om vi skall lyckas eller inte. Självklart så blir inte allt serverat heller. Det hela är helt enkelt ett samspel mellan det vi själva gör och förutsättningarna vi har runt oss.

 17. Bra skrivet. Jag är så trött på just detta med Law of Attraction, the secret och allt vad det heter. Dj…igt kul för någon att höra som kanske har cancer, ”det är du själv som har dragit på dig det”, och så är människan det mest positivaste och sundaste som finns.

  ”Kan du så kan jag”, sure. i en perfekt värld kanske…

 18. Vi är alla födda med olika förutsättningar. Men visst finns det mycket sanningar i självhjälpslitteraturen, men med lite otur och olyckliga omständigheter så kan vem som helst köra i diket.

  Det finns dessvärre inte så mycket rättvisa i det här livet.
  Därför bör vi hjälpa varandra och vara ödmjuka inför livets svårigheter. Livet är inte enkelt för någon, inte ens om man är född på en räkmacka.

  1. Nä, Rolf, men då ska inte den som åkt räkmacka tala om för andra att det bara är att skaffa en räkmacka.

 19. Ofta det kommer in kommentarer i stil med den här nedan. Svårt att säga att Bella bara gör fel.

  ”jag vet att du säkert får 1000 kommentarer om det varje dag, men t5ack för att du stärker självförtroendet för oss unga tjejer idag! jag läste din bok för ett tag sen och det peppade mig verkligen till att leva ett sunt liv. tappade ca 25 kg för ett tag sen, och hur mycket jag än gick ner så blev jag aldrig nöjd. tack vare dig vet jag nu att vikten inte är det som spelar roll, och detsamma gäller smink och kläder. idag kan jag gå i vilka kläder jag vill och utan smink och det har jag bland annat dig att tacka för”

 20. … härligt att läsa, känns som mina tankar i dina ord. Tyvärr tror även jag att samhällsklimatet gynnar dessa uppkomlingar, som kan gå över lik. Då menar jag vardagspsykopaterna. Och de med hjärta får stå där, därför att hjärta behövs inte idag. Idag är det allt mer fernissa, yta istället för djup. Vem gynnar det? Inte är det hypoblondinbellan iaf. Tack. Kommer fortsätta läsa

 21. Läste om att folkhälsoinstitutet frågar sig varför kvinnor är mer deprimerade än män och att man kom fram till att kvinnor mer vänder sig för emotionellt stöd hos andra när de ”mår dåligt” medan män istället agerar utåt och tar till alkohol. Slutsatsen var sammantaget att man kom fram till att det troligen fanns ”biologiska” orsaker. Men det är ju inte konstigt att kvinnor är mer deprimerade för de får ju inte vara arga och de får inte uttrycka sin sexualitet. Samhället har alltid straffat kvinnor för detta. Och då är det ju inte konstigt om kvinnor blir deprimerade, för det är det enda som återstår, att vända allt inåt. Samhället straffar kvinnor.
  När det gäller skuld och ansvar så lägger samhället betydligt mer av de två på kvinnor än på män. Män tillåts ta risker, göra misstag, tänja på gränser i betydligt högre utsträckning än kvinnor. De kvinnor som går utanför ”ramarna” vilka är oerhört snäva för kvinnor straffas mycket hårt. Man kan ta bara de svenska tvångssteriliseringarna och lobotomeringarna som exempel. 90 % av de som utsattes var kvinnor. Och 20 % av de som utsattes för lobotomering dog. Det är straff som heter duga. I första fallet,tvångssteriliseringarna, var det den kvinnliga sexualiteten som straffades, i det andra, lobotomeringarna, den kvinnliga aggressiviteten. I ett samhälle där kvinnor tillåts leva ut sexualitet och aggressivitet lika mycket som män så kanske de kvinnliga ”depressionerna” (ned-trycktheten) kommer att minska. Kvinnor förutsätts hålla ihop familjen och samhället genom att tåla påfrestningar, stress, övergrepp och våld utan att agera utåt. Tiga och lida, det är kvinnans lott. Därför blir kvinnor deprimerade. Inte så konstigt, eller hur? Om straff som i princip är lika med döden hotar så är det ju inte heller så konstigt om kvinnor ”avstår” från aggression och utlevande sexualitet. Man vill ju inte dö. Så de här ”hederskulturerna” med faraonisk omskärelse och mord av kvinnor som är promiskuösa eller helt enkelt bara förbannade, det är inga fjärran avlägsna primitiva kulturer. Utan Sverige 2011. Nu har man lyckats disciplinera kvinnor så jävla bra att de tiger och lider utan att man behöver vare sig hedersmörda, omskära, lobotomera eller tvångssterilisera dem. De har internaliserat regelsystemet perfekt. Skär sig och svälter sig till döds alldeles på egen hand. Det måste väl ändå vara det perfekta brottet, där gärningsmannen (samhället och dess sjuka patriarkala regler) är helt osynliggjord och kvinnohatet förvandlat till självhat.

 22. Och när det gäller det ”emotionella stödet” kvinnor/tjejer sen får av sina blondinbellekompisar så är det högst troligt att de återigen får höra att det är deras eget fel för att de ”tänker för negativt” (de kanske säger att de vill supa skallen av sig eller slå någon) eller att de ”inte kan ändra på någon annan än sig själv” eller nån annan Mia-Törnblom-klyscha så får de gång på gång höra var gränsen går; rikta inte vreden utåt utan träna på självförbättringen istället som leder rakt till skärningar i armen/städmani/ännu mer överprestation och fler bantningskurer eller andra lika självförbättrande självskadeprojekt. Det hela slutar i depressionen. Och för den som väljer att bli rebell – ja då väntar straffen som heter duga.

  Det enda som kan förändra detta är massiva kvinnliga protester där kvinnor enas mot förtrycket. Kvinnor är en grupp som utsätts för hets mot folkgrupp och därför måste vi enas över alla klass-, inkomst- och yrkesgränser, annars kommer snart utrotningen.

  Men längre från ett sådant tillstånd av enighet än nu har vi nog aldrig varit (Könskriget skrämde skiten ur hela kvinnorörelsen).

  Blondinbella är moderat, utsänd av moderaterna att hålla unga tjejer på mattan. Och det har hon lyckats bra med och belönats rikligen för också.

 23. Hos henne ser man embryot till protest. Frågan är bara, hur ensam är hon?

  Och imorgon är det påskupprop mot utförsäkringarna som drabbar kvinnor i högst utsträckning, nyss var det revolution i Egypten men redan berättar Nawal el Saadawi att kvinnorna som tände gnistan till revolutionen nu trängs undan av männen.

  Vi skulle behöva renodlade kvinnodemonstrationer kring olika frågor som alla kvinnor kan enas kring. Då är det viktigt att synliggöra hur moderaterna nedmonterar kvinnors rättigheter i Sverige. Det handlar inte om några könsneutrala beslut, även om man försöker få det att framstå på det sättet.

  Senast häromdagen sågs en debattartikel som höjde rösten mot abort.

  Vad blir nästa steg, artiklar mot rösträtt för kvinnor, eller utbildning?

  För varje dag som vi inte enas och ger kollektivt uttryck för vår protest så nedmonteras kvinnors rättigheter och möjligheter med accelererad hastighet.

  Samtidigt blir samhället som helhet allt omänskligare, med ökade klyftor och det drabbar alla, även män.

 24. Och, för att ta lärdom av det egyptiska exemplet, det hjälper inte med gemensamma demonstrationer med män utan det måste vara demonstrationer av kvinnor, med kvinnor, för kvinnor.

 25. Vad tror du på då? Vad är din ”livsfilosfi”? Vad får dig att sträva efter saker (känslor, relationer, ting, livsförutsättningar) som ger dig lycka? Tur? ”Hoppas jag har tur nu och får det här jobbet/hoppas jag har tur nog och får den här relationen att fungera/hoppas jag har tur nog att livet går som jag vill”. Tänker du så?

  Du tror alltså att det är tur som gör att människor som startat med Ingenting/”pissförutsättningar” och handlat, trots enorm motgång, för en bättre framtid och till slut når stor framgång (inte nödvändigtvis i form av pengar utan lycka)?

  Det är tur som gjorde Bill Gates världens rikaste man? Det var tur som var förutsättningarna för Martin Luther King Jr otroligt stora påverkan (till det bättre för hundra tusentals människor)? Det var tur som var framgången för Sylvester Stallones lyckade skådesspelarkarriär?

  Du lever tyvärr i en Jantelagsbubbla som jag önskar att du kunde kliva ur. Vi kan säga såhär: Det finns inga rätt och fel (varken du eller jag kan empiriskt bevisa vem av oss som har rätt) men det finns sannerligen stärkande och negativa livsfilosofier. Fråga dig själv om din livsfilosofi är stärkande eller negativ?

 26. Samir, jo visst finns det stärkande attityder. Och det mest stärkande är att få bekräftelse från andra som peppar. Och den varan har kvinnor alldeles för lite av. Kvinnor kritiseras, och kritiserar sen andra kvinnor och naturligtvis också sig själva. Det är det jag menar med att alledeles för mycket krav och ansvar läggs på kvinnor.

  Vi behöver stödja varandra för att inte tryckas ner, för de flesta män trycker ner kvinnor eller är likgiltiga, de bekräftar varandra och därmed sig själva. Inte kvinnor, de hålls på mattan. Män hotas av kvinnlig framgång.

  Det är därför den kvinnliga sammanhållningen och kollektiva kraften är så viktig. För den kvinnliga individen.

  När kvinnlig sammanhållning blir för stark så slår manssamhället sönder den, om nödvändigt, med våld. De använder då så mycket våld som krävs, för att sammanhållningen mellan kvinnor ska slås sönder. Inte förrän de lyckas med det slutar de.

  Våld utövas mot kvinnor för att hålla dem nere över hela världen. Anledningen till att det används så mycket våld i den s k Tredje världen är t ex kanske att den kollektiva kvinnliga sammanhållningen där är ganska stark, därför använder manssamhället så mycket våld.

  I Sverige är den kvinnliga sammanhållningen ganska svag. De flesta kvinnor vågar inte (de vet vad straffet kan bli och fjäskar därför lydigt för männen istället, och visar demonstrativt sin lojalitet, för de vet vad som väntar om de inte lyder). Döden är det som väntar (se ovan, i Sverige sker dödandet snyggt, oblodigt, lagligt och industriellt; tvångssterilisering, lobotomi, plastikkirurgi). Sverige är ett hygieniskt land.

  1. @Kvinna ”i Sverige sker dödandet snyggt, oblodigt, lagligt och industriellt; tvångssterilisering, lobotomi, plastikkirurgi). Sverige är ett hygieniskt land.” Scary.

 27. @Kvinna: ”Blondinbella är moderat, utsänd av moderaterna att hålla unga tjejer på mattan. Och det har hon lyckats bra med och belönats rikligen för också.”

  Har du lust att utveckla den tesen?

  @Alla: I övrigt. Tror ni unga tjejer lyssna mer till ngn som militant inte sminkar sig och säger att det är fina utan smink eller till ngn som tycker det är kul med mode och smink men menar på att det är på lek och att de kan gå ut på stan med finnar och allt i myskläder och ändå vara sitt fina jag?

  Hur kan man bara dissa en människa rak av som om att den inte besitter ngra bra kvalitéer alls? T o m Hitler gjorde saker som var ok.

 28. Vilken företrädare för ”självhjälpskulten” tycker ni är värst (eller kanske bäst/minst dålig om ni känner så)?

  /J

 29. @Unni: Själv så tycker jag inte att det är mycket till diskussion då det frågor som jag ställer dig besvaras med tystnad. Och vad har jag gjort för att förtjäna ditt ”Duh”?

  Att det sedan beröms en kommentar som slänger ut sig ngt konspratoriskt i still med att M skulle ha skickat ut BB för att hålla tjejerna på mattan, gör ju inte diskussionen mer seriös. Vem är det som exakt som skickat ut BB? Hur löd ordern, Och f-n vad förutseende de var att sattsa på henne innan hon blev berömd.

  Om det ska bli en jämn diskussion så behöver ju argumenten till varför BB är bra också belysas. Eller blir det då för uppenbart att det kanske inte håller hela vägen?

  Jag tycker att din, Unnis, blogg är intressant att läsa. Ofta tycker jag att du har en poäng. Men jag håller inte alltid med dig. Ibland är det detaljer ibland hela inlägget. Är man bara välkommen att ”diskutera” om man håller med dig.

 30. Hmmm, lite missvisande kritik där. Jag tycker Unni Drougge fått rätt mycket mothugg. Men du kanske missade hela det drevet (känner du till någon som heter Jan Guillou? Om du googlar runt lite…)

 31. Ja, suck, det handlar alltid om tur, inte som en del vill göra gällande, att om du bara kämpar så får du det du är värd.

  Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tillfälle och att ta vinstlotten. Så sant, så sant…

 32. Ja du, Unni. Som ung kvinna med en krokig livslängd på 19 år, har jag kommit fram till att min överlivnadsinstinkt stavas ”ska man få något gjort, så får man göra det själv”. Men det som skiljer det ifrån Isabella Löwengrips filosofi om att ”våga göra karriär” är ta mig fan enorm! Att få något gjort på egen hand, är att inte stå still och trampa ner sig, vilket inte handlar om att slå sig frammåt för att det ska bevisa att man duger. Karriär, är det fånigaste ord jag vet, snäppet efter stolthet. Ialla fall, att slå till med ett så luddigt ord som ”kärriär” för att låta stå för ens mål och eftersträvan, är det mest o-vågade man kan göra. Att vilja göra karriär är att säga att ”om-jag-bara-köper-de-där-dyra-jeansen-så-kommer-jag-bli-accepterad”. Kariär, vad fan mer står det för än så? Jag vill bli störst bäst och vackrast i DERAS värld, för man kan inte göra karriär i sin EGNA värld. En strävan efter bekräftelse, att få visa att man duger, att man måste tillföra något utöver sig själv för att bli accepterad. Det anledningen till att sätta ”att-göra-karriär” som sitt livsmål -att göra ett självvärderings-konstaterande som är lika med otillräcklig och en-tönt-som-vill-bli-tuff.
  Och det är sorgligt och långt ifrån att egoboosta sig själv!

 33. Hej!
  Du talar så klokt. Jag håller verkligen med dig. Det finns inte mer att säga. De kloka orden är redan sagda.
  Bra publicering Unni!
  Fortsatt trevlig kväll!
  Varma hälsningar
  Maja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.