TOLERANS TILL DÖDS

När det är Pridevecka sätter Stockholms stad upp regnbågsmarkörer överallt i det offentliga rummet, och det känns fint att leva i en stad som så tydligt markerar tolerans för hbtq-grupperna. Ja, jag är seriös, jag blir stolt över detta. Staten och etablissemanget säger tydligt ifrån: De här grupperna ska vi skydda – rör inte våra kompisar!

Och om man går runt på Prideområdet skulle man kunna tro att det verkligen är problemfritt att vara gay, trans eller vad-det-nu-är. Sällan möts jag av så mycket vänlighet och välvilja och fritt flödande kärlek.

Pride House är späckat med fördjupande samtal om rörelsens olika uttryck och problem som återstår att deala med.

Och vill man bara festa och dansa går även det utmärkt. Eller så kan man ställa sig vid Riksteaterns scen och lyssna på bl a den sköna Nour el-Refais raljanta uppgörelse med den moderne mannen.

Högt i tak och ingenting som saknas, uppenbarligen. Om man inte, som jag, har radarn ständigt inställd på sprickor. För – och detta är inte något jag själv hittat på – det finns yttringar inom rörelsen som inte passar in i den gulliga och mysiga, gardellska, atmosfären. Det finns andra tongångar än ”vi är precis som ni”-attityden. Men de uttrycks inte lika tydligt inom de statsunderstödda hbtq-forumen. Denna sorts purism och mainstreamifiering blir vanligare i ett litet land som Sverige, där de feta plånböckerna är ytterst begränsade. Staten är den största sponsorn.

På så sätt sker alltid en viss grad av självcensur. Man slipar självmant ner tänderna för att inte bita den hand som föder en. Fullt förståeligt. Men då har toleransen samtidigt blivit repressiv. När en rörelse går hand i hand med ett generöst etablissemang blir den samstämmig med sin beskyddare. Den blir heteronormativ, ibland t o m mer än heterobefolkningen. Och invaggade i denna konforma trygghet, där alla skrålar schlagers, gifter sig och får barn krymper rörelsens subversiva potential – att konstant ifrågasätta sexualitetens olika tvångströjor – och man vänder blicken inåt istället. Grubblar över sin egen identitet. Kritiserar intoleransen inom de egna leden.

Elin Grelssons intressanta och läsvärda bloggpost (inklusive kommentarerna) illustrerar detta mycket väl.

Tove Lefflers inlägg om queer-erotik tangerar också ämnet.

Eller den här artikeln, som illustrerar den sortens homosexuella som perfekt passar in i stugvärmen, de som alla kan identifiera sig med (Och ABSOLUT inget ont om dem!).

Och medan politiska partier, myndigheter och organisationer e1bdc2b4-2f5b-461d-87a2-a88fa2bfd746plockar pk-poäng pågår hatbrotten som om ingenting hade hänt.

Tolerans är tyvärr något vi måste slåss för.

30 reaktioner på ”TOLERANS TILL DÖDS

 1. ärligt talat, man kan väl vara för jämlikhet och tolerans utan att hylla sthlm pride? eller kritisera det för ”heteronormativitet”… vad ska vi ha istället då? queernormativitet? kalla mig old school men jag vill nog inte ha en värld befolkad av provrörsklonade androgyna emos i mao-overall med överkryssade hakkors på ärmen…

  sedan måste jag erkänna att jag hänger upp mig lite på det här med hatbrott… vad innebär det egentligen? visste du att man kan bli fälld för hatbrott i sverige bara för att man använder ett nedsättande uttryck om någons etnicitet, religion eller sexuella läggning? ett nedsättande uttryck! vi har väl redan lagar för sådant.

  lagen är importerad från usa, men där hade lagstiftarna snarare i åtanke att stävja kkk-medlemmar som hade som tidsfördriv att hänga upp svarta i träden (black bodies swingin in the southern breeze, strange fruit hangin from the poplar trees). det är viss skillnad eller hur? i svensk tappning kan man däremot bli fälld bara för att man säger ”bögjävel” eller ”läppneger”. det är naturligtvis varken trevligt eller god ton, men h-a-t-brott?

 2. Jag tycker det var lite väl fånigt, för det var knappast mer än medialogiksstrategi, av A. Bard att försöka kidnappa hela hbtql-kollektivet för sitt krig mot sexköpslagen i Expressen idag. Som om alla hbtql vore för sexköp eller som om myten om den lyckliga pojk/man-horan vore sann. Många sexköpslagsfiender kritiserar andra sidan för att utmåla alla sexarbetande kvinnor som offer och osjälvständiga, med en liten viss rätt. För några lyllo sexarbetare går alltid att hitta. Men Bard och Co verkar utmåla alla manliga sexarbetare som fria företagare som per definition inte kan vara offer. Som om inte män kan bli och vara offer. Vaddå, är alla män Tarzan och Hoppalong Cassidy i skottsäkra pantalonger!? Snacka om hycklande logik.

 3. Ja,sexköpslagen är omdiskuterad, har själv undrat varför den
  kom till – I vilket syfte?
  Det kanske var bara för att skapa en politisk plattform och göra karriär. Jag tror inte dessa sexarbetare gjorde det för att de kände sympati för de prostituerade, hur många av dem har träffat en prostituerad och lärt känna dem – Jag vet bara en, Hanna Olsson.
  Det värsta var väl alla dessa hycklande riksdagsmän som hjälpte till att rösta igenom lagen. Många av dem hade stillat sitt sexuella begär
  genom att köpa sexuella tjänster av dem – varför då rösta igenom lagen?

 4. LE: ”Ja,sexköpslagen är omdiskuterad, har själv undrat varför den
  kom till – I vilket syfte?”

  För att kunna sätta dit torskar vilka utnyttjar, med sin makt genom pengar, människor som av olika anledningar sitter fast i skiten. Jag talar alltså inte om de som påstår sig klara av att sälja sin kropp, de tycks finna vägar att sälja sig.
  Jag tvivlar också på att en torsk är så pass omtänksam att denne/denna frågar om människan de just skall utnyttja gör detta av egen fri vilja, och skulle den prostituerade påstå det så vet man inte om det sker genom tvång av olika anledningar lik förbannat.

  Så min fråga till dig, LE, är, varför är det så in i helvetet viktigt att kunna köpa en människas kropp att utnyttja för ett begär som på går att tillfredsställa på annat sätt? Finner man inget annat sätt att tillfredsställa sin sex- makt-hunger så undrar jag om det inte saknas något som kallas självkontroll över det begäret. Det är väl där skon klämmer för en torsk, ingen självkontroll över sitt begär, då köper man kontroll, kosta vad det vill för den som köps, direkt och indirekt.

 5. Kenta:)
  Helt rätt, det är inte så viktigt att köpa en kroppsdel och utnyttja en annan människa bara för att man råkar ha pengar, men det handlar om så mycket mer.
  Eftersom vi lever i en demokrati så tycker jag det är fel att göra en moralfråga till en kriminell handling, man kan vända på frågan, varför är det så viktigt att sätta dit en torsk?
  Genom denna lag så har staten gynnat en grupp att tjäna grova pengar skattefritt. De prostituerade i dag är inga stackare, det är affärsdrivande kvinnor som tjänar lågt räknat 100.000 i månaden. Det finns även tonårstjejer från välbärgade familjer som säljer sig för att ha råd med lite lyxliv, dyra klädköp etc.
  Prostitutionen har inte minskat som en del hävdar, den har bara förändrats, uppdaterats där kontakten sköts elektroniskt.
  Visserligen fick de bort det mesta av de som gick på gatan, men det var bara en liten del och till det behövdes ingen sexköpslag, för de
  flesta var missbrukare som finansierade sitt drogbehov. Det var ett helt annat problem, det var staten som hade misslyckats med missbruksvården och ville få bort tjejerna från gatan, men till det behövdes ingen sexköpslag. När lagen genomfördes så snackades det om trafficking, människohandel, sexuellt tvång o.s.v. Men det var bara en ursäkt för att få igenom sexköpslagen. Det fanns redan lagar innan som hade kunnat stoppa den verksamheten – kopplerilagen och tvångslagar, men dessa lagar utnyttjades inte fullt ut av domstolarna.
  Nej, det var politikerna själva som var de största bovarna, först så stiftades det en lag som hette LVM, som gav myndigheterna rätten att låsa in tjejerna i 6 månader på Rålambshov till ingen nytta. Några år senare så kom sexköpslagen. Riksdagsmännen blev övertalade av kvinnogruppen att hjälpa till och rösta igenom förslaget till sexköpslag. Och då ska vi veta att en stor del av Riksdagsmännen var de största torskarna.
  Jag skulle inte yttra mig i saken om jag inte visste det jag vet.
  Under 90-talet så samlade jag material till en bok som har titeln Dania. Jag stod utanför Riksdagshusets lokaler och antecknade hur många av de prostituerade tjejerna som besökte Riksdagsmännen. Det var vid lunchtid som 8-10 tjejer besökte riksdagshuset, fredagar var det extra mycket. På den tiden så kände jag mer än hundra av tjejerna och pratade med flera av dem som gjorde besöken. Fick veta det att flera av riksdagsmännen var deras stamkunder. Flera år senare blev en del av tjejerna omskolade till Socialarbetare och en annan tjej är i dag moderat politiker (deltid) inom hem och skola som intressefråga eftersom hon är gift och har barn.
  Själv så jobbade jag ideellt och hjälpte en tjej att komma bort ifrån gatan och heroinet. Kommer ihåg att jag hjälpte en präst att dela ut kondomer gratis till tjejerna på malmskillnadsgatan. Prästen som tillhörde en kyrklig organisation befann sig där med en skåpbil, bjöd även tjejerna på kaffe, det här var på vintern och det var kalla nätter.
  Jag kanske ska tillägga att jag hade inget sex med tjejen jag hjälpte. Det var en torsk som sa till tjejen – ”Han har det bra din vän som får gratis knulla”. Men hon bara skrattade och sa att det var inte alls som han trodde.
  Många kanske kommer att undra varför jag berättar det här. Men en dag så inser man att det finns inget att förlora. Det tog nästan tjugo år att inse detta.

 6. Att sätta dit en torsk är viktigt för vår syn på hela människan. Jag tycker inte om den avhumaniserande syn på våra medmänniskor som breder ut sig likt en pest över den här planeten. Torskar reducerar synen på människor, det är varor som torsken kan förbruka och dumpa när varan inte uppfyller torkens krav längre. Det finns inget humant eller vackert i detta. Enligt mig är det en hänsynslös och egoistisk person som bara ser till sitt eget behov i det hela.

  Det finns många skildringar av verkligheten från prostituerade överallt på denna jord att ta del av på nätet för den som är nyfiken. Det är i de flesta fall ingen trevlig läsning. De flesta är kvinnor som säljer sin kropp, och torskarna är oftast män. Vilket pekar på männens syn på- och makt över -kvinnas sexualitet genom alla tider. Det finns så oändligt mycket mer att utrycka i denna fråga och oändligt mycket har redan stötts och blötts överallt, inte minst här på Unnis sida.

  Jag fattar väl att det alltid kommer att finnas prostitution så länge det finns torskar och prostituerade. Men det tillför inget som jag anser är eftersträvansvärt som människa, bara en destruktivt och deformerad människosyn som har stått och står still i den mänskliga utvecklingen.

 7. Kenta:)
  Jaha, så du vill förändra världen och tala om för människor hur de ska göra med sina sexliv. Det är väl bara att sätta igång då och predika och turnera.
  Det jag menar är att sexköpslagen är bara dumheter. Det är stor synd och skam att polisen ska behöva ägna sig åt att utreda eventuellt brott som består av att någon har knullat och gett kvinnan en slant för besväret. Polisen har väl viktigare saker att ägna sig åt.
  De som ville ha den lagen var en liten grupp personer. De flesta kvinnor tycker inte att det är så viktigt. Det är ingen stor fråga.
  Och dessa ”torskar” som åker fast, det är bara vanliga enkla människor. De största bovarna klarar sig, de behöver inte leta efter en tjej på nätet. Folk med stinna plånböcker har sina kanaler och hela världen är full av kvinnor som väntar med öppna armar.
  Vad tror du våra förtroendevalda gör i Bryssel, tror du att de sitter på sina hotell-rum och rullar tummarna – tror du att de åker fast?

  Det är skrattretande att det finns människor som tror att den där sexköpslagen gör någon egentlig nytta. Lilla Sverige som kommer med sina pekpinnar och vill pracka på andra lagen.
  Varför tror du att vår förre statsminister Göran Persson skickade Margareta Vinberg till Brasilien, det är väl inte naivt att tro att han gjorde det för att försäkra sig om att hon inte skulle hitta på något sattyg.

  När lagar stiftas så är det väl meningen att den ska skydda en utsatt grupp och göra nytta, den har i alla fall inte hjälpt de prostituerade som gick på gatan. Kvinnorna som ville ha lagen kände ingen sympati med de utsatta, snarare var det väl så att de ville visa männen att de hade makt och ville klämma åt dem, ett slags hämndbegär.

  Sexköpslagen säger att det är kriminellt att köpa sex, men fullt tillåtet att sälja. Det har medfört att de etablerade kvinnorna som säljer sex kan göra det mer eller mindre ostört och tjäna pengar skattefritt. Och vissa utnyttjar samtidigt samhällets bidrag som vi skattebetalare får betala – tjusigt vaa…

  De prostituerade som mår dåligt av att sälja sex och blir illa behandlade de blir inte hjälpta av en sexköpslag.
  Det fanns redan lagar som skulle se till att kvinnorna inte for illa innan sexköpslagen kom till. Som t.ex kopplerilagen, lagen att man inte får misshandla någon etc. Det är bara det att politikerna inte har tagit problemet på allvar, det är de som ska ställas till svars, att jaga ett fåtal torskar ger inget.

  Sexhandeln har inte minskat på grund av sexköpslagen som vissa hävdar, den florerar som aldrig förr, den finns överallt. Det polisen kan göra, det är bara en liten del, bara skumma lite på ytan.
  Bättre att polisen får ägna sig åt att utreda verkliga brott som drabbar allmänhet och den enskilde medborgaren.
  Nej, mitt förslag det är att skrota denna sexköpslag, desto förr desto bättre.
  Som jag ser det så är sexköp en moralisk fråga, inget annat.
  Sexköp är väl inget bra sätt, men jag anser att individen måste välja själv vad den ska göra med sina liv.

 8. Unni:)
  Jag menar att jag har inget att förlora på att berätta om det jag upplevde. Det var inte socialt accepterat att hjälpa någon som var heroinist och sålde sin kropp och dessutom ifrågasatte myndigheters beslut.

 9. Människor, män som kvinnor, av alla samhällsklasser i alla tider har prostituerat sig av olika skäl. För pengar, mat, fördelar m.m. Somliga horor lyckas efter några års prostitution lyfta sig ekonomiskt flera samhällsklasser, och kan för besparingarna öppna butik någon annanstans. Inom forskningsvärlden var det inte ovanligt att frun doktorerade under sin man (innan hon blev fru också). Ett extremt exempel från medicinska fakultetet var där professorn hade anställt sin fru, sin son, sin dotter och sin älskarinna på avdelningen.

  Minns när jag var i Stockholm för några år sedan (och stod utanför riksdagshuset, eller var det slottet, eller Guillous bostad) hur en 1.5m lång, 1.5m bred negress kom fram till mig. Det var inte så lätt för henne att sälja sig men hon försökte tappert. En snygg finska blev däremot tämligen omgående hämtad.

  Jag tror att många kvinnor som rasar mot prostitutionen vill värna sin eventuella sexuella makt, eller hemmets sexuella revir. Jag kan respektera det sista.

  Jag är med dig LE

 10. Att sälja sin kropp har väl med pengar att göra, folk gör allt för pengar. Det finns folk som röstar på ett specifikt parti om de ser att de kan tjäna någon krona och då spelar det ingen roll om de avskyr detta parti i andra frågor. – Nej, jag tror att alla tar chansen att tjäna pengar. Människan är ett rovdjur, de är beredda att
  inte bara sälja sin kropp, de kan även sälja hela sin själ. – lojalitet är ett okänt begrepp för dem.

 11. Homovärlden är lika intolerant som den övriga. Det kan man se i Swartz och Bards infantia debattartikel i Expressen där de ber politiker i allmänhet – och Gudrun Schyman i synnerhet – som inte delar deras syn på sexköp att hålla sig borta från Pride.
  De 2 grabbarna biter gärna den hand som föder dem. Homorörelsen har till stor del gjort gemensam sak med feminismen och dragit nytta av den. Men det bekymrar inte herrar Bard och Swartz! Nu när de uppnått målet att bli accepterade av de allra flesta och det börjar närma sig pay-back-time, så drar de sig inte för att pissa på feminismen.
  Nu vill de ha möjlighet att köpa sex av varandra, för bögar har minsann inga problem med sånt, och då får kvinnor vackert följa med på tåget! Det finns bögar som lierar sig med patriarkatet och som verkar för kvinnors underordning. Nu har de uppnått den manliga status som ger dem rätt att definiera kvinnor, precis som som vilken heterosexuell jävla macho-Lasse som helst.

  Och för att fullgöra min plikt som kvinna så gör jag förstås tillägget att det naturligtvis finns några trevliga bögar och manliga heterosexuella män också!

 12. Prostituera sig kan man göra av olika själ, vet att tjejer kvinnor
  hör sig för med vad killen jobbar med när de stuffar runt på danstillställningen, det hon har i sitt söta huvud är väl om killen kan vara en bra investering för framtiden och likandant på jobbet, kvinnan/tjejen kan slicka sin chef i asselet för att vinna några fördelar. Såg en bild på Littorins pressekreterare, hon såg inte så pjokig ut. Jag lekte med tanken och undrade hur många gånger hon har sugit av ministern. Det har hänt förr, alla minns väl President Clinton.

 13. Visst händer det att man som kvinna ute på lokal frågar herrar vad de jobbar med men egentligen är man inte särskilt intresserad. Det är nåt man gör när konversationen inte funkar. Alla karlar älskar att prata om sig själva så att fråga dem om jobbet, som oftast också är deras enda intresse, är som att öppna en dammlucka.
  Efter den frågan kan man som kvinna koppla av och behöver inte anstränga sig att bidra mer till samtalet. Det räcker med ”aha”, ”jaså” och ”säger du det” när han drar efter andan. Om man inte har råkat på en riktig fanatiker som snackar på inandning förstås. Då räcker det med att nicka lite då och då.

  Du verkar ha ett spännande jobb med intressanta arbetskamrater iaf, LE. Konstigt det där att det bara är tjejer som slickar sig uppåt i karriären på ditt jobb. Men de kanske är felrekryterade allihop och saknar yrkeskunskaper. Jag har tydligen bara haft trista jobb med yrkeskunnigt folk där inte en enda jävel har slickat någon någonstans.
  Eller kan det vara din fantasi i kombination med din avundsjuka som spelar dig ett litet spratt? 😀

 14. Nejdå lilla kära söta du ABC, jag är inte avundsjuk, inte det minsta.
  Jag har klarat av min karriär, så nu finns det gott om tid att dividera med dig. Under min tid som företagare så satt jag med i kafferummen och lyssnade på vad höjdarna pratade om. Hade de vetat att
  jag samlade material till min bok så har de varit lite mera försiktiga.
  Mina uppdragsgivare har varit från både den Socialistiska sidan och den borgerliga sidan och jag kan säga dig att jag ibland fick kväljningar när jag förstod hur det gick till.
  tro inte att Olof Palme var något helgon. När han förlorade valet så svor han på det att han skulle hämnas på de borgerliga och startade
  löntagarfonder och ett stort byggföretag (folkhemsbygget). Olof Palme menade att det fackföreningsägda företaget skulle ta över hela svenska marknaden. – Hur gick det? Jo alla var avundsjuka på varann och alla stal av företaget och Lo-chefen Stig Malm fick sparken för han hade gett bort 27 miljoner till en sk. VD, några år senare så var
  företaget upplöst och bankrutt. En av cheferna satt häktad detta år för att ha blåst leverantörer på 60 miljoner och dessutom så fick han en räkning från skattemyndigheten på 10 miljoner, men han visste hur det skulle gå så han överlät sin 10 miljonersvilla på hustrun och den är numera såld och pengarna har väl flugit iväg någonstans.

  I min bok så kommer jag att redovisa en hel del och förmodligen så riskerar jag ett åtal för förtal, men jag tycker att det är värt det. De pengar som boken kammar in går väl åt till skadestånd, men det tycker jag är bra för då är det ingen som kan bli avundsjuk på mig. Jag bryr mig inte om pengar. Jag kan inte mer än äta mig mätt. Välfärdssamhället ser väl till att jag inte behöver svälta.

  Du ska veta det att jag är ingen avig jävel. jag har alltid sympatiserat med de svaga. Men det hindrar inte att jag har mina åsikter. Jag anser att staten ska skita i det om det knullas hit och dit, åt helvete med alla jävla moralister, förresten så är det ingen ärlig framtoning dessa moralister framför, det är rent jävla hyckleri. Åt helvete med kärringlagen.

 15. LE: ”Prostituera sig kan man göra av olika själ, vet att tjejer kvinnor
  hör sig för med vad killen jobbar med när de stuffar runt på danstillställningen, det hon har i sitt söta huvud är väl om killen kan vara en bra investering för framtiden och likandant på jobbet, kvinnan/tjejen kan slicka sin chef i asselet för att vinna några fördelar. Såg en bild på Littorins pressekreterare, hon såg inte så pjokig ut. Jag lekte med tanken och undrade hur många gånger hon har sugit av ministern. Det har hänt förr, alla minns väl President Clinton.”

  Vet att fjunpungar och män faller in i en torskmentalitet där de inte drar sig för att utnyttja kvinnor genom den ställning och pengamakt de innehar. Tänker också på Littorin och Clinton. Vad det gäller den orala bearbetningen av rektum för att vinna eventuella fördelar på arbetsplats med mera, så finns det män som hänger som druvklasar efter en så kallad alfahanne.

 16. Kenta:)
  Det är väl mest kvinnor som blir sekreterare till chefen,
  du har väl hört talas om privatsekreterare, de följer chefen överallt,
  följer som en skugga och det är väl förståeligt att kvinnan vill
  försvara sina domäner, en dag kanske hon blir chefens fru, då är det
  hon som kontrollerar chefen. Ombytta roller så att säga.

 17. Minns ett bordellbesök i Rom. Man behövde bara klappa på stolen breve så satte sig ett bystigt fruntimmer där. Oh, dessa bröst. Alla som har bröst får lov att sätta sig bredvid mig, tänkte jag och fick nästan kåtslag. Men drabbades nästan omedelbart av eftertankens kranka blekhet. En frappant sak med prostitutionen är att det är de prostituerade som raggar! De får betalt, men ändå. Män vill också bli uppraggade men bara en försvinnande liten del av de mest attraktiva männen blir det. Detta tyder på en djup obalans i maktbalansen mellan könen.

  Sen hade jag inte råd att betala de dyra drinkarna. Valutan då var i Lire men det var fasligt många nollor efter, eller så hade kommatecknen försvunnit. Jag minns att jag pratade om svensk bibliotektjänst med kvinnan bredvi, som i sin tur sa att hon hade läst bibeln, och så skrattade hon. När jag insåg att jag inte skulle kunna betala alla tusenlapparna fanns en sådan där hisklig karl i kulisserna. Jag trodde att han skulle knäcka mina revben eller ngt, men ägaren tömde bara min plånbok, och så eskorterade min hora mig ut förbi mannen med de obehagliga ögonen, kysste mig på kinden. Vad mannen såg konstig ut i ansiktet då. Så stod jag där ensam. Vad skulle jag nu göra resten av semesterveckan utan en lire, utfattig. De obetalda kvinnorna pratade aldrig med mig, jag var ju ingen speciell.

 18. LE, jag vet inte om jag läst din bok eftersom jag inte känner till titeln.
  Det är dina otidsenliga föreställningar om kvinnor som gör att jag undrar om du är verklig, eller om du är en figur liknande Lilla Fridolf eller Åsa-Nisse.

  Vilken tragisk historia alterego berättar! Jag förstår att det är rätt många år sedan detta utspelade sig och hoppas att alterego har hunnit utveckla sin personlighet och numera förstår att det krävs lite mer än att bara tillhöra det manliga könet för att väcka intresse hos det motsatta könet.

 19. ABC:)
  Kvinnor av din sort är nog väldigt sällsynt, du verkar vara uppväxt
  i extrem feministiskt kvinnoläger med betoning åt det terroristiska hållet. Det du håller på med är både omoget och fjantigt och det
  skvallrar om att du saknar livserfarenhet, vet att det finns många som bara drar omkring och inte uträttar det minsta och kräver att samhället ska dra försorg om dem. Det jag inte vet om kvinnor är inte
  värt att veta.

 20. LE, nu när jag läser din senaste kommentar så inser jag att jag inte är intresserad av att läsa din bok.
  Det kan inte finnas något av intresse i en bok skriven av en individ som uttrycker sig som du gör här.

 21. LE: ” Det jag inte vet om kvinnor är inte värt att veta.”

  Huvudet på spiken…Det är just det som ditt stora problem.

 22. ABC:)
  Jasså, det är till att vara snarstucken..det är väl bara att ge igen…
  Apropå min bok – du vet ju inte vad jag skriver, tror att det kan vara ett sätt att få veta vad jag menar. Jag har absolut inget emot kvinnor,
  har enbart en positiv syn, även om man ibland kan ha skilda åsikter i vissa frågor, jag är inte den typen som i alla lägen stryker medhårs,
  det tycker jag är enbart hycklande, det skulle aldrig bli några debatter värt namnet om alla tyckte likadant.

  Jaja, skulle du ändra dig så bloggar jag då och då på Hanky och där
  får du veta lite mer. Min blogg heter kort och gott LE.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.