Etikettarkiv: TEDx

LULZ I ALMIS

Efter en blixtvisit i Almedalen känner jag mig trött och lycklig. Att besöka TEDx-eventet i en grönskande lummig trädgård med kulörta lyktor i träden, förfriskningar, snacks, filtar på gräset och ett kräset urval av lysande talare var som att kliva in i en oas av hopp och en … en sällsynt känsla av … Herregud, det låter ju som om jag blivit frälst av en sekt!

Men det är faktiskt väldigt sällan som jag upplever romantik. Jag unnar mig därför det. Mitt liv är en strid, och när jag tas emot av en gemenskap med vackra visioner och äkta engagemang blir jag helt enkelt barnsligt glad.

Det var som en av vännerna sa: Vi KAN faktiskt koppla av ett tag – ondskan finns kvar därute ändå, så vi behöver inte kämpa hela tiden. Halleluja!

Jag ska inte uttrycka mer sentiment, för då riskerar jag att bli pinsam.

brit-unniMen jag vill rikta ett speciellt tack till fabulous Brit Stakston som tillsammans med Jocke Jardenberg skapat Almedalska succén Sociala medieakuten. Hon lät mig kinesa i hennes lägenhet. Jocke bar min väska! Brit hade förberett mig på att vi skulle samsas om sju karlar under samma tak, och de kom fram i tur och ordning och hälsade artigt under kvällen. Jag somnade till rösterna av två av dem som satt vid köksbordet under småtimmarna, och jag tror att de talade om logaritmer. En enda gång sänkte de rösten, och då misstänkte jag att de snackade om … ja, ni vet … men när jag frågade dagen därpå avslöjade de att de bara hade uttryckt en undran om det var JAG som drog timmerstockar. Det var det nu inte. Jag låg ju vaken och tjuvlyssnade.

Snackisen under mitt dygn i Almis var annars Gudruns brända pengar och Littorins … eh … Säger inte mer.