Etikettarkiv: svärmkultur

LEVE SVÄRMKULTUREN!

img_2554
Marie Ahlkvist in action

Nu har det varit mycket gnäll, och därför är det dags att jag delar om en av de positiva följder vårt Kiss the Future-projekt har fått.

Vi ska ju ge ut min backlist som jag återtagit rättigheterna till. I enlighet med den nya andan vill vi själva ha kontroll över processen. Därför gör vi nya omslag till alla de tio romanerna så att ingen kommer i efterhand och hävdar sin upphovsrätt. Jag efterlyste i en bloggpost människor som ville ställa upp och modella.

Genast anmälde sig en rad frivilliga. Jag var också fräck nog att dyka på människor på gymmet, på Ica och på Pride som jag tyckte passade som omslagsmodeller. Det tog en stund innan de förstod att jag inte var galen (tror jag).

En blivande punkare till "Jag, jag jag"
En blivande punkare till "Jag, jag jag"

Men det visade sig att folk gärna deltar i nya utmaningar – utan att kräva ekonomisk ersättning.

Så fick jag ett mejl från Anders på The Roofhangers som förmedlar såväl modeller som design, fotografer och makeupartister. Medmera.Han undrade om vi behövde deras hjälp. Jag sa tack, men vi har inga pengar i projektet ännu. Nej, det trodde jag inte heller, svarade Anders. Vi ställer upp pro bono.

Vips hade vi fått en proffsfotograf (Jessica Wikström), en makeupartist (Marie Ahlkvist) och en professionell modell (Hannah Hedin).

En hel söndag jobbade vi i tolv timmar med att fota omslagen och hade det dessutom helt perverst trevligt under tiden.

Jessica Wikström, working like a dog
Jessica Wikström, working like a dog

Vi hade bildat en svärm. Och resultatet blev magiskt snyggt.

Så kan det också gå till! Man KAN göra saker tillsammans utan att pengar är inblandade. Inom kort ska vi visa hur de nya omslagen ser ut.

Alla ni som var med och gjorde detta till en fest ska ha ett sånt fett jävla tack.

Leve svärmkulturen! Kiss the Future!