Etikettarkiv: strömlinjeformning

SKRIVKRÄMPOR 2

Igår ställde jag frågan om man måste upprepa en vinnande formel och här kommer svaret:

Vill man tänka krasst och pragmatiskt gör man klokt i att upprepa sig.

Branschen har med åren blivit allt tydligare på denna punkt, från förlag till distribution. Du gör folk förvirrade och besvikna, menar de, om du inte levererar det de förväntar sig och det de visat att de gillar. Författare – bliv vid din genre! Hur ska du annars marknadsföras? Skit samma om den numera sakrosankte Strindberg spände över ett brett spektrum av stilar, idag gäller andra premisser.

Helst bör du utlova en svit när du skrivit din första bok, en svit med samma huvudperson. Alltför lång tid ska heller inte förflyta mellan svitens olika volymer, helst bör de komma ut årligen, för annars glömmer läsarna dig!

Jodå, vi har finförfattrna också, de med konstnärlig integritet och allt detta, men integritet är en i regel ganska olönsam historia, den kräver utmärkelser och stipendier och en fast förankring i de rätta kretsarna.

Strömlinjeformning tillrådes alltså, om du inte vill bli som jag.

Och hur det är att vara jag ska jag berätta mer om i morgon 🙂

HJÄLP MIG VARA INDIE!

sperma-230097-404682_99074wLisa Magnusson har redan tagit upp detta med strömlinjeformningen av internetutbudet, och jag har också funderat över detta. Så, nu undrar jag hur vi ska göra här, vi som är indies.

Snälla alla pirater och ni som är för kulturell mångfald – kan ni hjälpa mig med råd om hur min kommande roman ska hitta sina läsare? De stora förlagens dominans blir allt större, och de stora förlagen gillar inte mitt ställningstagande i fildelningsfrågan.

Det låter ju väldigt vackert med nya distributionssätt via nätet, men nu vill jag att vi konkretiserar dessa.

Jag har valt att samarbeta med ett oberoende kvalitetsförlag, jag har varit länge i biznizen och vet a lot om branschen, kanske vet jag alldeles för mycket, bland annat att topplistor är ungefär lika trovärdiga som opinionsundersökningar inför valet. Det mesta är riggat. Men jag har fräckheten att veta mitt värde. Jag har aldrig kompromissat (jag skriver inte som Thomas Bodström), och jag har ändå fått en stor läsekrets.

Men nu finns det snart bara Thomas Bodström-författare ute i handeln och därför vill jag att vi verkligen försöker hitta nya vägar. Ni ska få veta mer om min nya bok, som kommer ut i höst, men innan dess hoppas jag att vi kan slå kloka skallar ihop och gnugga geniknölarna.

Så, hur tycker ni att jag ska göra inför lanseringen?

Ni kan kommentera här eller mejla mig.