Etikettarkiv: Rivieran

BEAUJOLAIS NOUVEAU FÜR ALLE

unni-o-ilse-i-cannesGuess who’s back? Nu har jag lämnat Beaujolais Nouveau-landet med det lömska internet. Lämnat ljusterapin på rivieran och hamnat i det gråkalla helvetet, om helvetet nu kan vara kallt.

Jag kollar runt lite och inser snabbt att typ inget har hänt. Jo, förresten. Lågkonjunkturen är tillbaka! Den trollade bort sig medan vi var på semester i somras. Och nu är den här igen. Saabaffären sprack.

I Frankrike kunde jag läsa i den elaka skvallertidningen Gala att Sharon Stone då verkligen inte borde gå barbent med tanke på den aktningsvärda ålder hon uppnått. Och så en närbild på hennes lår som hade en massa streck. En annan kändiskärring fick en stark reprimand för att hon hade celluliter. På Carltons strandservering såg man alla barbenta kvinnors celluliter när de klev upp för trappan. Cellulitbärarna var dock lyckligt ovetande om insynen ur ett underdogperspektiv. De rasslade vidare med juvelerna. Crisis? What crisis?

Och nu undrar jag bara hur den ekonomiska krisen kommer att drabba en fattig konstnär. En god nyhet är i alla fall att årets Beaujolais Nouveau är osedvanligt välsmakande – det tycker även fransoserna. Passar bra för oss bohemer när vi behöver inta vår dagliga dos rödtjut. Det vinet kostar inte så mycket. Ge bort det i present och lita på fransmännen. Drick er fulla på den unga skörden.

Så tar vi oss igenom ännu en vinter. Ännu en kris.

Det är ju så skönt att fly.