Etikettarkiv: orange

INTERNET PÅ FRANSKA

unni-med-grisvinNu har jag ett fullgott skäl att inte blogga varje dag.

Jag har nämligen kommit till ett riktigt dåligt internetland.

Låt mig presentera det franska telekombolaget Orange:

För att slippa rusa till icaf i tid och otid erbjuder Orange ett 3G-lås. Det kostar närmare en tusenlapp, men då ska man som tröst få 6 timmars uppkoppling på köpet.

LOL! Det var bara en bonnfångarfälla – 3G-låset används ju fr a av besökare och turister. När man installerat den lilla mojängen kommer man inte alls ut på nätet. Istället erbjuder Orange oss att bestämma hur många timmars uppkoppling vi vill köpa. Under tiden tickar taxametern. När vi då köpt, låt oss säga, 6 timmar till priset av 25 €, och betalat med kort, då har redan tio minuter gått åt till den proceduren innan vi ens kan surfa eller kolla mejl. Dessutom går det trögt och uppkopplingen avbryts. Grrr.

Därför gick jag till Orangebutiken och frågade var mina fria 6 timmar tagit vägen, de som utlovades när jag köpte det svindyra låset. Jo, efter mycket om och men visade det sig att det fanns en blankett i paketet som man ska fylla i och sedan skicka MED SNIGELPOST till en ort långt bort i chotaheiti. Därefter kan man få sina fria 6 timmar. Men då har man för det mesta hunnit åka hem.

Smart va.

Annars är det fint här i Cannes, där arbetslösa inte tillåts bo längre. Det sägs minska kriminaliteten.

Vive la France!