Etikettarkiv: gammelmedia

EN EGEN MÅNE

moon_flag_aldrin_apollo11_600x500Livet blev så mycket bättre sen jag började strunta i gammelmedierna och bara tog vad jag ville ha härute. Det utesluter inte länkar till de vettiga delarna av gammelmedia, men jag slipper det jag vill slippa.

Det finns också en hjärnornas gemenskap på nätet som ofta är fan så mycket sexigare än att sitta på middagar och konversera artigt om saker jag egentligen är helt ointresserad av.

Så långt är nätet fortfarande ett parallellt universum för mig. Läckaget mellan de bägge verkligheterna finns men är inte så stort. Så i morse lyssnade jag på Konflikt i P1, och detta eminenta program tog upp frågan om internets framtid och konflikten mellan den speciella lagstiftning som är tänkt att gälla för nätet och lagstiftningen som gäller i övrigt. Internet tillhör också verkligheten, hävdades det. Och så är det ju. Samma resonemang tas upp i SvD av Thomas Gür

Men jag blev plötsligt lite skraj att gammeletablissemanget börjar haja vad det finns för möjligheter med internet. Än så länge har ju ”folket” ett försprång.

Tänk om Guillou och hans posse börjar härja här också?

Ibland är det skönt att leva i ett parallellt universum.