Etikettarkiv: FRA

BACK ON THE BLOODY TRACKS

vacker-bro

Jag märker att det inte är nyttigt för det politiska medvetandet att befinna sig i ett reservat på Rivieran. Särskilt inte ett reservat där bara det rika och vackra folket rör sig och där man inte får bo om man är exvis arbetslös. (Sen är det en annan sak att många invånare i Cannes bara låter sitt kapital jobba medan de själva seglar, spelar golf och åker skidor i de provencalska alperna.)

Jag brakade således rätt ner i den svenska verkligheten där FRA-motståndet fått på nöten, och det känns väldigt ledsamt. Särskilt ledsamt är det att även Svedala är ett reservat där få bryr sig om viktiga politiska skeenden.

Sett från den aspekten kan tanken på direktdemokrati kännas skrämmande. Att primitiva puckon, underhållna till döds, ska få större inflytande. Jag tänker då särskilt på den bild av ”verklighetens folk” som Göran Hägglund målat upp. Men sen finns det bloggare som Josh, som borde få vara med och bestämma mycket mer. När ska någon av våra större tidningar upptäcka vilken talang och klokskap de går miste om för varje dag som går utan att de suger in honom?

Att överlåta makten åt folket är alltid ett risktagande. Jag menar, om vi skulle införa systemet en man – en röst, då skulle kineserna avgöra världens fortsatta öden. Hur känns den tanken?

Å andra sidan: de folkvalda representanterna glider runt som popstjärnor och har väldigt lite gemensamt med det folk de ska representera. En ohelig allians mellan politiken och den mediala makten blir ofrånkomlig och elitbegreppet, i motsats till klassanalysen, får relevans. Lobbyisterna springer runt som små elakartade celler och plötsligt har lagar stiftats, lagar med vittgående konsekvenser i generationer framåt. Voilà – FRA!

Internet är miljoner gyllene broar för oss som vantrivs i kulturen. Vi vill inte ha grindvakter vid brofästena, vill inte vara tvungna att rapportera våra ärenden när vi ska förflytta oss över korruptionens och maktmissbrukets mörka vatten för att förenas i gemensamt förstånd och motstånd.

Och jag önskar så att fler medborgare förstår att det är den fria kommunikationen vi slåss för. Ja, vi slåss för att få använda det som utgör mänsklighetens innersta väsen. Att täppa till det är omänskligt.

Jag tänker lägga min röst på Piratpartiet i riksdagsvalet. Jag ska förklara närmare varför. En annan dag.

TACK ALLA – OCH FUCK FRA!

2lynx_front_finJag skriver och jag skriver och jag skriver. Inte så konstigt. Skriva är ju allt jag kan.

Men jag skriver inte bara skönlitterär prosa och tidningsartiklar. Jag ägnar dessutom en icke oansenlig del av dagen åt att svara på mejl, på FB-meddelanden, twitter-respons och på mess. Och så bloggarna. Denna och Kiss the Future. Jag skulle verkligen önska att dygnen vore dubbelt så långa. Alla ni som skickar rara rader till mig och inte får svar – tro inte att jag skiter i er. Jag har t o m svårt att somna ibland, för jag tänker på de obesvarade mejlen.

Jag vill härmed supertacka er läsare och tyckare som kontaktar mig, ni är mitt salt. Men många av er undrar också när jag kommer ut med nästa bok. Den skriver jag på nu. Och så har vi Kroppens Befrielsefront, svärmromanen som håller på att bli klar. Heja!

Här har vi dock skälen till att alla mejl inte leder till svar. Jag vill, men hinner ej.

För er som undrar över var man får tag på mina utgångna romaner har jag däremot en glad nyhet. De finns att beställa på Vulkan.se. E-böckerna finns här, med de nya omslagen som The Roofhangers hjälpte oss att göra. ”Boven i mitt drama kallas Kärlek” har också en helt nyskriven del.

Och i dessa FRA-tider (brrr…) kan jag rekommendera ”Operation Lynx”, som till viss del handlar om FRA, trots att den kom ut redan 1997. Jag kan nu kosta på mig att skryta om att jag var före min tid då.

Idag är jag mitt i tiden. En viktig tid. En tid då vi faktiskt bryr oss om framtiden.

Fuck FRA!