Etikettarkiv: dubbelmoral

NÅGON DÄR?

torn

Angående Jans virrvarr i AB har åtskilliga redan uttalat sig och med den äran, däribland Anna, Josh, Emma, Ravenna och Isobel. Skönt, så slipper jag att än en gång blåsa hårt på papperstrollets dagsfärska dumheter.

Funderar bara på vem som är Sveriges mest avundsjuka författare, eftersom Lars Gustafsson utpekades som den näst mest avundsjuke. Några förslag? Var det inte Guillou som, apropå Stieg Larssons framgångar, surt knorrade att man tydligen måste dö för att bli så omåttligt populär? Jag har f ö gott om personliga exempel från den gamla onda tiden då jag fick det tvivelaktiga nöjet att vistas i Jans förtrödna närhet.

Jag har tidigare beskrivit varför Piratförlaget tog detta sitt, med tanke på debatten, plågsamt ironiska namn. De beskylldes av den övriga branschen för att vara pirater eftersom deras affärsidé var att stjäla stjärnförfattare från andra förlag som enträget byggt upp dessa varumärken. Stöld, alltså.

IB-affären. Tipsaren, som kom till Folket i Bild med upplysningen, avfärdades av Guillou med orden: ”Gå hem och läs Kriminaljournalen!”. Att det sedan blev en IB-affär bör man nog tacka Peter Bratt för. Han fick också sitta av tid, men har fått stå i skuggan av den store narcissisten. Under vissa påtryckningar, får man gissa.

Slutligen undrar jag om jag borde stämma Piratförlaget på den jätteupplaga av en av mina titlar som distribuerades via en damtidning för att jag på det sättet skulle nå nya läsarkategorier. För det fick jag nämligen inte ett nickel. Enligt Guilloulogiken borde alla dessa gratisexemplar ha berövat mig intäkter för lika många sålda ex. Men så tänker ju inte jag. Och så tänker inte heller Piratförlaget, så länge det är de som har kontrollen.

Dubbelmoral och självmotsägelser är vad som stör mig mest. Och just det har Guillou gett ett ansikte. Förmodligen är det därför karln aldrig törs ställa upp i direktdebatter längre. Stackarn.

Men oavsett om ni röstar på Mp, pp eller Fi röstar ni bort honom. Gör det! Rösta bra!