Etikettarkiv: Det riktiga arbetarpartiet

KRIG = FRED

I den här debattartikeln efterlystes ett starkare känslomässigt engagemang i den dystra prognosen gällande SD:s förmodade plats i riksdagen.

Jag bidrar gärna med en länge upparbetad ilska över sakernas tillstånd i den här s k valrörelsen som mest handlat om sig själv via ett otal opinonsmätningar. Men jag är inte bara provocerad av SD:s eventuella segeryra.

valaffisch_jobben-211x300Mest rasande blir jag över Moderaternas hutlösa fräckhet, som inleddes redan i den förra valrörelsen. Hur kan man så lättvindigt komma undan med att sno begreppen arbetare och arbetarparti? Jag vill nästan spy när jag åker tunnelbana och ser en självbelåten Reinfeldt ihop med sin slogan ”Det enda riktiga arbetarpartiet”. Denna semantiska saltomortal är inget annat än en veritabel kupp, som faktiskt skulle platsa i en dystopisk framtidsrysare.

Arbetarparti! Jo, jag fattar givetvis kopplingen till sysselsättningspolitiken och ”arbetslinjen”. Men nån jävla ordning får det väl ändå vara även på ett borgarparti. Är det ok för dessa kapitalismens envetna vakthundar att ägna sig åt förfalskningar och ren varumärkesstöld? Är det humor? Ironi? I så fall är det inte ett dugg roligt. Manipulation är sällan roligt. Men allt går, och det som inte går, det får gå med träben. Att inte arbetarrörelsen hänger de cyniska borgarpolitikerna i lyktstolparna!

saffisch1hMen att de inte gör det förstår man ju när man ser sossarnas eländigt fula och unkna valaffischer. Arbetarrörelsen borde därför även hänga reklambyrån som utfört ett så uselt jobb. Eller jobb – jag skulle hellre kalla det sabotage. Den där rosen, och tummen … Och det fula, kursiva, spretiga typsnittet. Jeeeh, så omodernt! Det nya arbetarpartiet är ju smarta nog att fläska i med en fet linjär och en ren form.

Sedan blir vi uppmanade att taktikrösta. Om vi inte gör det beskylls vi för ”röstsköljning”. Ingen heder finns kvar. Ett parti med rötter i historien om hur man öppnade eld mot arbetare säger sig nu vara det riktiga arbetarpartiet och vi som inte vill sälla oss till något av de två sammansvurna blocken får rådet att svälja vår övertygelse och vårt mod att tro på en politisk vision bara för att någon av de här stenbumlingarna ska få fortsätta köra över människor i marginalen.

Och snart finns det inga marginaler längre. Snart är allting bara en bred jävla motorväg oavsett vad vi kallar den. Och medan den byggs kan vi ju roa oss med skojiga tankelekar. Som:

Vitt = svart. Krig = fred. Ner = upp. Direktörer = arbetare.

Ha det så kul medan vi faller! Det har ju gått bra hittills 😉