SOCIAL MISSANPASSNING

kanelbulleIgår slog jag mig ner med C på Debaser Medis uteservering för att ta en efterlängtad after work-bira. Mitt emot sitter ett gäng. Jag är gammal nog att vara deras mor, vilket snart bevisas av att en av dem gått i samma klass som en av mina ätteläggar.

Vi börjar snacka, det är varmt och fint och man ser ut över det kryllande livet på Medborgarplatsen. Men så säger en av killarna något som får mig att inse att det är vissa saker jag aldrig kommer att kunna haja. Han var nämligen full av förväntan inför Vickanbröllopet. Seriöst.

Det är en sak att tanter ute i landsorten blir daggögda när de läser om den stundande begivenheten. Men unga snubbar i stan, som ser helt … sjyssta ut?

Och då slog det mig att det är mycket mer jag inte förstår.

Jag fattar inte hur någon kan beundra människor med makt. Och absolut inte dem med ärvd status.

Jag förstår inte varför folk så himla gärna vill bo i villa i suburben. Begriper inte varför de binder upp sig med skyhöga lån för att skaffa sommarhus ovanpå det, och sen måste jobba ihjäl sig och tacka ja till vadfansomhelst bara för att de får pröjs. Och skyller på sina höga lån när de är helt ägda.

Jag fattar inte. Fattar inte ens varför folk läser apdåliga böcker och glor på piss-teve.

Men det är såklart inte dem det är fel på. Det är bara jag som är missanpassad.

Uppdatering: Jag glömde skriva att killen som var så impad av kungahuset också tyckte att han kunde sätta sin integritet i pant ifall övervakningssamhället leder till att våldtäktsmän åker dit (ett sånt fall inträffade ju nyligen). Den vinkeln behöver uppenbarligen belysas bättre inför väljare som annars skulle kunna tänka sig att rösta Pirat.

Och en sak till som jag inte alls begriper mig på: Att Zlatan ska bli staty i Malmö :-0

12 reaktioner på ”SOCIAL MISSANPASSNING

 1. Jag tror det är ett tecken på att man börjar bli gammal.
  När den yngre generationen börjar likna ens egna föräldrar så har det definitivt skett ett generatinsskifte. Att de nya unga skulle bli så jävla tråkiga trodde man förstås inte. De som hade så kul och fritänkande föräldrar menar jag.

 2. har vi den Gudomliga på Greta Garbos torg kan vi gott ha den Långe i Rosengård. Men inte förr han har slutat.

 3. Jag begriper inte varför folk läser Marklund, Birro, Mankell, Guillou, Drougge eller någon annan svensk författare som inte heter Tranströmer. Varför nöja sig med annat än det absolut bästa när nu livet är så kort? Alla dessa människor som lägger ned oerhörda tidsmängder på att läsa menlösa svenska deckare. Vad kommer de att tänka på sina dödsbäddar? Vad kunde de inte gjort annars med den tid de hade? Alla som följer bloggar om skitsaker! Tiden rinner oss förbi. Vi dör. Nu! Gud hatar sig själv för att han slösade livet på dumma människor.

 4. Exakt var ser du att jag vore bitter på just dig? I den mån jag är bitter är det på den allmänna dumheten som råder. Men sorgsen är väl en bättre beskrivning på mitt sinnestillstånd vid betraktandet av samtidens dårskaper. Snart knuffas den undan av likgiltigheten.

 5. Väck med Håkan Nesser, Rudberg, Majgull, Gardell.

  Björn Ranelid, kaffe och en dammsugare är allt vi behöver.

  Missa inte hans kommande program i P4 Morgon som tar oss ut på en ”herrlig resa”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.