SKRIVKRÄMPOR

Så här i skarven mellan att en ny bok ska ut och ännu en ska börja skrivas befinner jag mig i limbo. Det uppstår alltid ett vakuum mellan två romaner. Eller en dragkamp. Jag slits mellan gammalt och nytt, mellan det beprövade och det okända, och frågan gräver i mig:

Måste man verkligen upprepa ett vinnande koncept?

Ska jag tro på den bransch jag verkar inom är svaret ett rungande JA! Och i nästa inlägg tänker jag förklara varför.

6 reaktioner på ”SKRIVKRÄMPOR

 1. Man ska aldrig ska upprepa ett vinnande koncept. Det har ju redan vunnit en gång, bibehållen kvalitét går alltid före kvantitet.

 2. Jag håller för tillfället på och ’läser’ Boven i mitt drama… och i ärlighetens namn är det min första bok jag har tagit del av skriven av dig, dock är det inget personligt utan snarare det att jag lustigt nog lider av samma åkomma som vissa andra när det kommer till böcker så att jag bara läst ett slumpvist fåtal i helhet då jag tycks ha någon lättare aversion mot att koncentrera mig i allmänhet och brukar därför hålla mig mer till film (ljudböcker är lättare dock)

  hursomhelst så älskar jag den! Så himla rolig att jag garvar högt nästan hela tiden (vilket jag brukar försöka lägga band på vanligtvis pga det och det), bortsett från de mer tragiska partierna/detaljerna kanske.

  Mvh

 3. I förra veckan hittade jag ”Jag,jag,jag sönderläst i en loppiskorg för 5 kr och längtar verkligen att läsa eftersom jag är så nyfiken efter att ha upptäckt Unnis författarskap först nu..(med Boven i mitt drama… samt Bluffen, vilka är jättebra!)
  men först ska jag igenom Jonathan Franzens ”Tillrättalägganden”

  Hejhopp

  1. Anja M, tack! Och jag har precis läst Jonathan Franzens Frihet. Den är så bra och så samhällskritisk, och fastän så många läser den verkar de inte märka hur arg Franzen är på bl a dem. :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.