KLOTTERMUTTER

Mor spelar förnärmad för gallerierna
Mor spelar förnärmad för gallerierna

Min mor brukar säga till mig att jag skriver bra, att min vägran att sätta mina tankar på pränt är slöseri med talang. Eller ”waste of talent” som hon hellre uttrycker det. Hon är – om ni inte uppmärksammat det redan – en av alla dem som tror att orden blir mera värda om man översätter dem till engelska. Engelska är för dem som idag kallar sig intellektuella vad latin en gång var för de lärde.

Skälet till att mamma berömmer mitt skrivande är dock lätt att genomskåda. Hon gör det varje gång hon beordrar mig att skriva en bloggpost för att hon själv inte hinner. Och innehållet hon strängt  känner ni säkert till: Mutter über alles.

På en av hennes väggar är ett stort inramat fotografi uppsatt. Det föreställer henne själv. Bredvid sitter fem pyttesmå bilder. De är på oss syskon. Sådan är valutan.

Men idag föreslog mamma att jag skulle publicera mina egna åsikter på ett större forum än en betydelselös blogg, närmare bestämt på Newsmill. Då blev jag grovt förnärmad. Ett klotterplank! De publicerar ju vad som helst. Till och med min mor. Mamma kallade mig då snobb och sa att på Newsmill skriver alla – politiker, forskare, näringslivsrepresentanter … Just det, svarade jag. Kreti. Och Pleti.

Jag sa att det enda jag skulle kunna tänka mig att skriva på Newsmill är en artikel om att man borde avskaffa Newsmill.

Jag fick värma linssoppan själv.

Mamma håller nämligen på med en artikel. För Newsmill.

7 reaktioner på ”KLOTTERMUTTER

  1. Ha ha ha, stackars mamma 🙂 men tycker du skall skriva den artikeln i alla fall… Hoppas linssoppan var god.

    Cipollina, Men rätt många människor har ju engelska som sitt modersmål? vad skall vi be dom tala för språk då?

    Over and out (Klart slut…)

    Kapten Nemo

  2. Publicera dina alster på politikerbloggen istället. Då lär din mor gå i taket för det är om möjligt än större skräp än newsmill 🙂

  3. om newsmill är skräp tar jag tacksamt emot ett alternativ som är bättre? Har ni ett sådant på lager? jag tycker inte att newsmill är perfekt men de har gjort något som uppenbarligen behövs ….annars skulle folk struntat i det och om alla struntar i det …. DÅ finns det inte och är mao skräp …..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.