GLAD TO BE GAY?

EUROPRIDE

Gay är det nya hetero. Ändå ökar hatbrotten. Hur hetero kan egentligen homona bli?

Ni kan läsa min debattartikel i Expressen om detta.

Den ökade toleransen för hbtq-rörelsen är såklart positiv, men den kan också vara repressiv. Tidigare fängslades de homosexuella, idag blir de ihjälkramade av heterosamhället. Då är det svårt att hävda sin särart. Eller också blir särarten ett tandlöst underhållningsfenomen. Förr fanns så kallade pajasnegrer. Idag har vi schlagerbögarna.

Vi har pappaledighet och regnbågsföräldrarnas babylycka. Men hur frigjorda är vi när hatbrotten mot hbt-personer blir fler? Hur jämställda är vi när våld och sexuella övergrepp mot kvinnor blir vanligare?

”Attitydförändringar” kan vara förrädiska.

Fler som skrivit i frågan är Tiina Rosenberg och Liberati.

2 reaktioner på ”GLAD TO BE GAY?

 1. Hej Unni,

  Bra skrivit i expressen, Jag tror i alla fall att jag förstod vad du menade. jag har själv flera vänner som är lesbiska och inte fan bryr jag mig om det… varför skulle jag??? Dom är mina Vänner, det räcker så för mig. Denna vilja till konfrontation är så konstig, i alla fall som jag ser det.

  Vi är alla människor på en väldigt liten blå planet, våra liv är obeskrivligt korta och har vi verkligen tid för att söka konfrontation? Vi kan ju inte mer än älska eller gilla människor vi möter annat än för vilka De Är. Är de bra människor eller inte? Vem vi väljer att dela vårt liv med och att gå till sängs med är ju helt betydelselöst så länge vi känner att det är rätt för oss.

  Andromedagalaxen är ju hur som helst på väg mot Vintergatan med en djävla fart så vad vi gör och all skit vi ser omkring oss kommer att utplånas rätt snart (i alla fall med kosmiska mått sett), så varför inte försöka bara vara lite hyggliga mot varandra medans vi är här? Naivt? ja kanske det? Men varför inte?

  Men när det gäller våld mot kvinnor så är jag helt klar i min ståndpunkt!… Jag har sagt till min 10-åriga dotter att hon Aldrig skall låta sig kränkas av en man/pojke, och om hon blir det av en pojke på skolan så har jag givit henne mitt Tydliga medgivande att slå honom på käften så hårt hon kan för att markera att det inte är acceptabelt och lovat henne att ta hand om eventuella konsekvenser. Jag har sett alldeles för många skitstövlar kränka och/eller misshandla kvinnor som jag bryr mig om i min närhet… Och aldrig att jag kommer låta någon av mina döttrar tro att det är ok!!!

  Ja du Unni Du skriver om så många bra och angelägna ämnen på din blogg och jag tittar in varje dag, själv så skriver jag ju inte annat än vad som faller mig in på min.

  Kapten Nemo

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.