VECKANS DUMMASTE PUDEL

olle_plura_mediumI Aftonbladet kan vi läsa om veckans pudling:

En 57-årig karl dricker några glas vin på sitt hotellrum på Avenyn och går vid niorycket på kvällen till Kometen för att käka ett skrovmål. Han ser en snubbe han tycker sig känna igen, och snubben har kola. Plura köper, vräker i sig fet mat och går ut för att ta ett rökverk. Då kommer snuten och syr in honom. Han hade fyra gram på sig. På natten har han svårt att komma till ro, men somnar klockan tre till en repris av teveprogrammet där han är kock.

Sen ursäkterna: Det var en fyllegrej, han har det egentligen jättebra i sitt liv och sjunger ett par dar senare på gudstjänstgiget i Annedalskyrkan om att man gör dumma grejer ibland:

– Det känns skönt att vara här i kyrkan denna dag, säger Plura strax före extranumret.

Han har valt låten ”Huvudet högt”. En strof handlar om att det alltid finns saker man inte skulle ha gjort. Efteråt dånar applåderna i kyrkorummet.

Bara att bli lugn av att se sig själv i ett kockprogram … jeeezus! Och fyra gram – det är inte så lite. Fyra gram kola är det bra drag i, han hade nog tänkt lajna på ordentligt. En fyllegrej … eh, efter några glas vin? Och så darret på rösten, pudlandet. Och så Aftonbladets etta.

Det är nåt med folkkära artister, särskilt gubbrockare. Nåt som får mig att förakta deras lättlurade och sentimentala publik. Den stora förlåtande, medberoende famnen. Den äcklar mig.

12 reaktioner på ”VECKANS DUMMASTE PUDEL

 1. Kvinnor är nog ofta mer förlåtande än män. Ge dej på dina förlåtande medsystrar Unni.

  /Patrik

 2. Ja men visst är det patetiskt!
  Har inte karln vid 57 års ålder lärt sig hur han funkar efter några glas vin? Om man tappar kontrollen så kapitalt efter en relativt liten mängd alkohol så har man väldigt stora problem och borde sluta kröka helt.
  Ska karlar behandlas som barn hela livet?

 3. Att ni kan få detta till en könsfråga är så himla komiskt. Det är så bra.

  Penisavunden är så stor att man ser en mystisk manskomplott på alla små vardagliga problem.

  Oscarn går till ABC samt Unni. För en enastående prestation att med små medel skapa en intrig ur ett så kortfattat manus.

 4. Varför inga kommentarer om hans ”Välbyggda” överkropp eller skall man kalla den ”Välbryggd”

  Ett par år på gymmet skulle heller inte skada, hängpattarna borde han nog hållit dolda liksom resten.

  Han behövde nog lite Cola för att kunna sova, för det är väl det man har det till.

  Läste för övrigt att unga kvinnor är fem gånger värre än unga män när det gäller just Cola. Antagligen innehåller Cola inte några kalorier, ”Cola Light” ?

  Smakar verkligen Cola bättre än Mölndal (Lagavulin) ?

  Ursäkten var verkligen patetisk, hade varit bättre om han erkänt och sagt att han är Rock’n Roll.

  Lika patetiskt men i alla fall ärligare.

  Trodde den Tuffa Klubben åkt ur seriesystemet.

 5. Hade det varit en kvinna som gjort detta så hade ni hyllat henne för hennes mod. Låt mig citera Pär Ström, där han tar upp frågan om vem som har rätt att kalla sig offer.

  ”I Sverige existerar inte kvinnors våld mot män som samhällsproblem, det finns knappt. Som Genusnytt meddelade den 4 februari har man däremot i Norge sedan årsskiftet lagstiftat att misshandlade män har samma rätt till stöd som misshandlade kvinnor. Att Sverige vägrar erkänna män som offer för våld i nära relationer, om våldsbrottslingen är en kvinna, är statsfeminismens förtjänst. Svensk statsfeminism förbjuder att porträttera män som något annat än förövare och kvinnor som något annat än offer.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.