TIO I TOPP-ÖNSKELISTA FÖR TIOTALET

up-yours

Här är mina tio nyårsraketer som jag vill fyra av i arslet på etablissemanget:

1. Att fred sluts med internet och sociala medier – Kriget mot internet, som förs av giganter inom upphovsrättsindustrin, maktstinna myndigheter, politiker, känslostyrda opinionsbildare och en del av den oupplysta allmänheten är en klassisk, men tragisk kamp mellan ett gammalt och ett nytt system för hur vi organiserar vår tillvaro, vårt konsumtionsmönster och vår sociala kommunikation. Vi står med ena benet i en värld utan andra begränsningar än vår egen hjärna och med andra benet fastkedjat i ett betongfundament av fördomar och nyskrivna, kontraproduktiva lagar, exempelvis Ipred. Det talas om stöld, att internet är en tidstjuv och att dess användare stjäl upphovsrättskyddade verk genom fildelning. Men den verkliga tjuven är rädslan för förändring. Outa den!

2. Ett rikare och friare kulturliv – Har vi inte ätit skit så det räcker nu? Hänvisar åter till min Newsmillartikel om 00-talet.

3. Piratpartiet i riksdagen – Det finns missnöjespartier och det finns missnöjespartier. Därför: bevare oss från Sverigedemokraterna och leve Piratpartiet! SD strävar bakåt, PP framåt. Visst finns det foliehattar i ett parti som grundats av nördar med den obligatoriska långa svansen av töntar, men kolla då in Johnny. Piratpartiet är ett signalparti som med sitt strama fokus kan suga upp människor ur alla politiska läger just för att de inte aspirerar på att vara heltäckande. Vissa frågor läggs åt sidan när ett akutläge uppstår. Akutläget handlar om framväxten av ett totalitärt kontrollsamhälle, den leende fascismen, där fascismen är inbyggd i strukturerna. Samtidigt kan PP samarbeta över partigränserna genom sin öppna attityd. Jag tänker rösta PP 2010.

4. Att vi slutar tänka positivt – Ut ur flumprofeternas lala-land! Allt vi önskar kan vi inte verkligen inte få bara för att vi tror på en högre mening. Vi ska slåss och bråka. Det är då vi skapar mening, när vi enas i kampen för ett gemensamt bättre.

5. En optimal e-boksläsare – När ska någon göra den avgörande storsatsningen på en smart läsplatta utan begränsningar? När det händer kommer prasselbranschen att genomgå en revolution. Jag vill ha den igår!

6. Att bubbelekonomin säckar ihop för gott – Lågkonjunkturen kommer att djupna så länge ekonomin drivs av psykologi, dvs masshysteri. Lägg om hela skiten och stäng finansmarknaden. Eller tala med Johan Ehrenberg om saken, han vet mer.

7. Att feminismen avskaffas – Detta sker enklast genom att män som begår våld och övergrepp mot kvinnor blir utfrusna ur brödraskapet.  Det är inte ett dugg roligt att behöva vara feminist, jag tror inte alls att de har bättre sex. Feminister blir vi när vi ser hur våra medsystrar blir illa behandlade p g a sitt kön. Och då blir man till slut en surfitta. De kvinnor som får spö av män de älskar, eller blir våldtagna, blir griniga och jävliga. Det är inte konstigt. Men vem vill egentligen att kvinnor ska vara bittra och tvära? Ingen. Låt oss då jobba tillsammans på att kvinnor får bli glitterfittor.

8. Att solidaritet blir en ledstjärna i samhällsutvecklingen – Ett osolidariskt samhälle skapar motsättningar och ångest. En gång var vi stolta över att ha en välfärdsstat. Ingen kan i längden sköta sig själv och skita i andra. Då kommer vi till sist att hata våra egna rövhål som vi blint stirrar in i.

9. Att vi återinför begreppet ondska i vårt filosofiska pussel – Alla stora berättelser handlar om kampen mellan ont och gott. Vi har försökt förklara bort ondskan i pisshumanismens tidevarv. Istället ska vi lära oss att känna igen ondska och avslöja den. Vampyrer var livrädda för dagsljus. Men vampyrsagorna handlar egentligen bara om ondskefulla psykopater och om utsugning och korruption. Det blir enklare om vi nämner saker vid deras rätta namn.

10. Fred på jorden – Lol, lol, lol. Kommer aldrig att ske, men visst låter det gulligt?

Så, gott nytt fett på er alla!

33 reaktioner på ”TIO I TOPP-ÖNSKELISTA FÖR TIOTALET

 1. ”9. Att vi återinför begreppet ondska i vårt filosofiska pussel – Alla stora berättelser handlar om kampen mellan ont och gott.”

  Bevare mig väl – det där kan jag verkligen inte hålla med om. Att tala om saker i termer av ondska är som att beskriva världen utifrån en bokstavstro – det kan skapa mening, göra världen skenbart lättare att förstå och förhålla sig till, men det gör oss inte klokare utan bara än mindre kapabla att fatta kloka beslut, se orsakssamband och uppfatta mänsklig psykologi. Begreppet ondska leder dessutom lätt till ökad rädsla och avhumanisering.

  Naturligtvis skall man inte för den sakens skull hemfalla åt relativism. Självklart finns det stort och smått, viktigt och oviktigt och gott och ont – men användning av substantivformen ondska brukar aldrig föra något gott med sig.

  Hur som helst, gott nytt år!

 2. Hej Unni. Jag undrar om du kommer rösta på Piratpartiet oavsett vilka av deras kandidater röstas fram i primärvalet? Är det viktigt för dig att rätt personer representerar PP i riksdagen eller är det viktiga att Piratpartiet kommer in?

 3. Rätt namn på rätt sak, det kan vara jävligt provocerande. Det är det mest effektiva sättet att bråka och slåss.

  Gott Nytt År

 4. ”Detta sker enklast genom att män som begår våld och övergrepp mot kvinnor blir utfrusna ur brödraskapet”.

  Så totalt absolut sant! Jag har alltid ställt mig frågan hur andra män kan tolerera att deras ”kompisar” agerar så. Personligen skulle jag genast säga upp bekantskapen, och min upfattning är att alla mina vänner skulle agera likadant.

  Ändock verkar det ju onekligen som om att övergrepp mot kvinnor existerar samt att dessa våldsverkare inte blir utfrusna ur samhället, vilket som sagt för mig är obegripligt.

 5. Tryckte på skicka knappen för tidigt. Följande skulle ha varit med:

  Vad jag däremot uppskattar med ditt inlägg är att du inte föröker skuldbelägga alla män för vad ett fåtal svin gör, dvs utöva övergrepp mot kvinnor. Men jag håller fullständigt med om att vi män, men även kvinnor, har så lätt att titta åt andra hållet, inte låtsas om problemet, istället för att vara riktiga medmänniskor och ta ställning, agera och uttrycka sin åsikt om det man tycker är felaktigt. Detta gäller dock i inte enbart kvinnomisshandel, utan även gatuvåld, barnmisshandel etc.

 6. Hej Unni!
  Önskar dig ett gott nytt 2010!
  Har följt din blogg sedan start men inte kommenterat speciellt mycket.
  Vet du, jag saknar tiden när du var mera personlig. Men förstår samtidigt att du nog gått vidare i din utveckling och inte vill lämna ut dig lika mycket.
  Hoppas att du har det bra.

 7. Tänkte kommentera det moderatmännen säger angående barbiedockor och flickors känsla av att vara speciella . Deras artikel går att läsa på Newsmill och publicerades 17 decemeber 2009. Där tar dom upp det inte alls så självklara, nämligen att vi män också är förtryckta. Jag vill spinna vidare på detta spår och min förhoppning är att väldigt många män och kvinnor runt om i landet läser denna text.

  Jag kan räkna upp hur många exempel som helst som visar på att kvinnors självupplevelse är att dom är speciella, men också att männens självupplevelse ofta kretsar kring försumbarhet i kvinnans tankar men också i de tankar männen har om sig själva.

  Jag skulle av den anledningen faktiskt kunna ställa mig bakom det engelsmännen nu vill, att ändra färgen på leksaker. Att inte ha rosa färg på flickornas leksaker vore kanske utmärkt? Eller?
  Hur ska vi kunna bryta den norm som säger att män är utbytbara och försumbara soldater och tjejer är speciella prinsessor.

  Det är så vi uppfostrar våra barn, låt det stå klart och låt det bli sagt. Eftersom frågan så sällan belyses på en upphöjd nivå så tycker jag det är dags att lyfta den från bastu-nivå till tidningsnivå. Det är dags att lyfta frågan så pass mycket att den lyser med sina starka strålar över Sverige, från Ystad i söder till den nordligaste tidningsredaktionen jag kunnat finna. Jag har således alltså skickat runt denna text till väldigt många tidningsredaktioner i vårt rike.

  Om majoriteten av dagens kvinnor lekte med barbiedockor med stort svallande blonderat hår med otroliga mängder av skönhetsprodukter till dockan, hur påverkar det sen tjejens syn på sig själv och synen på andra tjejer? Är det verkligen som så att könsrollskapandet som detta sägs orsaka bara är skadligt för kvinnor? Naturligtvis icke! Vi män har också ett helvete i dagens moderna könsrollssamhälle.

  Detta inlägg är definitivt ingen murbräcka mot feminismen, det är inte en antifeministisk attack, men den kommer med stor sannolikhet att uppfattas så av många inskränkta feminister. Detta inlägg är däremot icke-feministiskt och belyser den ojämställdhet som vi killar utsätts för genom hela livet. Den belyser den ojämlikhet som jag som man har känt i hela mitt vuxna liv och som obönhörligen konstant förkastas till evig tystnad långt bort från offentlighetens scen. Den är fruktansvärt dåligt upplyst och det glädjer mig att vi män har börjat kraftsamla på bloggar runt om i landet och att vi tillsammans lyfter fram problemen från den börda som det innebär att vara man idag (och säkert förr i tiden också). Upp från bastuns dimmiga grabbvärld ut till en kraftsamlad stråle av gemensamma trötta men positiva förhoppningsfulla röster.

  För vi män är trötta, och jag talar för alla män, jag gör verkligen det. Jag tar mig friheten att tala för alla män just nu och jag tänker inte ursäkta mig för att jag tar mig den friheten eftersom vissa friheter måste erövras. Ingen har erövrat något för den svenska mannen på bra länge, tvärtom är vi berövade moraliskt och även juridiskt på områden där vi ser att kvinnan går fram. Men istället för att följa henne på hennes upplysta stig så halkar vi efter och blir oviktiga.

  Vad är vi nedtryckta av? Patriarkatet? Jag vet inte om jag vill kalla det patriarkat när jag ser hur kvinnor faktiskt har en högre status än män både lagligt men också moraliskt i dagens patriarkat. Vi män är diskriminerade på många plan och nivåer, precis som kvinnor är diskriminerade på många plan och nivåer. Jag är ledsen om jag knäcker verkligheten som ett löst rinnande ägg i ansiktet på någon, men vi män är verkligen också utsatta.

  Vi män mår också dåligt och vi män känner också av baksidorna av könsrollerna. Att vara diskriminerad är inte ett kvinnligt monopol i den bästa av världar, men i Sverige är det.
  Vi män skämtar till och med om att vi är nedtrycka inom vissa områden. För hur ofta hör man inte två eller flera män sitta och skrocka med kommentaren ” det där får regeringen bestämma” samtidigt som det syftas på hustrun i hushållet.
  Komiskt eller sorgligt?

  Män är försumbara i våra egna tankar och garanterat också i många kvinnors medvetna eller omedvetna tankevärld. Vår fiende är inte feministerna, vår fiende är exakt samma system som förtrycker kvinnor, vår fiende är att ljuset som skall bringa klarhet i orättvisor just nu har sin riktpunkt mot kvinnor och där har den varit länge, så pass länge att den har bildat ett A-lag och ett B-lag i avseende på kön. Ur det hänseendet håller jag ironiskt med Björn Ranelid när han säger att kvinnan är första könet.

  Det är kallt och det är väldigt jobbigt att stå i skuggan och att aldrig få ljuset riktat mot sig, samtidigt som det förkunnas att vi män är hemska och ansvariga för allt ont som någonsin har kommit fram ur det som kallas sociala konstruktioner. Det är längesedan vi satte oss på knä och andades tungt och kände smärtan av anklagelserna, men det är först nu vi börjar reagera och tycka att det har gått för långt.

  Ta bara t.ex. dejting-förfarandet. Det förväntas av mannen att ha jobb och karriär, medan vi män inte ställer samma krav på kvinnan vi dejtar eftersom det inte förväntas av oss att ställa dom kraven på en kvinna. Då är vi män rädda för att en annan man ska få henne istället. Det är också bevisat att kvinnor i större utsträckning lämnar sina partner om mannen förlorar sitt jobb än vad män gör när deras partner förlorar sitt jobb.

  Vi är försumbara i våra egna tankar och vi är riddaren som ska rädda prinsessan medan hon står vacker i tornet och gråter. Alla vuxna karlar vet också att det vid en dejting-sitation är mannen som utvärderas. Riddaren ska utvärderas av prinsessan, vi ska inte utvärdera prinsessor mer än med ögonen.
  Att feminister kan se negativa saker ur denna världsbild, det kan jag och alla andra män i Sverige naturligtvis förstå, men likväl kan jag och alla andra män i Sverige också se otroligt negativa saker för oss män i exakt samma bild. Vi pratar alltså om exakt samma bild.

  Vi är nämligen försumbara och den som det förväntas något ”manligt” av. En totalt bortglömd börda i dagens samhällsklimat. En kraftig börda. Den är nu tung att bära och nu vill vi lägga ner den till marken och nu vill vi faktiskt hävda våra egna orättvisor och bejaka vår önskan till frihet för vi män är inte fria. Låt det också bli sagt, vi är fastkedjade i könsrollernas skavande kedjor.

  Jag kan berätta om att jag har ingått konstellationer under min livstid med moderna kvinnor och moderna män och jag ingår i dessa konstellationer ständigt. Många av dessa personer är väldigt unga kvinnor med hela arsenalen av barbie-utseende. Detta innebär inte att dom är blåsta bimbos, verkligen inte.
  Ofta har dom feministiska åsikter då deras ryggrader är fullproppade med all tänkbar feministiskt propaganda samtidigt som dom är uppklädda efter den självbild dom fått av att leka med just barbiedockor som små. (gissar jag på?). Den kombinationen blir ju alltmer vanlig och vi kan se den överallt.

  Kvinnor kan ha fullständig makt över männen genom sitt vackra utseende samtidigt som dom kan köra över de män som inte ställer upp på att fjäska för dom just pga. av deras utseende. Låt dessa saker bli sagda och snälla, låt dom tas på allvar och låt det debatteras. Låt frihet också innebära att en sak som låter trivial kan bli betraktad som adekvat.

  Jag är ibland en av dessa män som inte ställer upp på den gamla romantiserade bilden av kvinnor som prinsessor och män som försumbara riddare. När jag inte gör detta, att infalla i den försumbara mansrollen, så blir jag i världen likställd med en mansgris, eller någon som är knepig eller som motsatsen till en gentleman.

  Detta trots att jag i själva verket inte vill ställa upp på att vara en riddare och att se kvinnor som prinsessor.
  Feminister kan alltså i det system dom bekämpar (patriarkatet) ändå välja att utnyttja den förväntade könsrollen på mannen till förmån för sig själv. När man bekämpar patriarkatet (kalla det vad ni vill) så ser jag inget negativt med bekämpandet av det, däremot är sättet man bekämpar detta på föremål för min avsky när man enbart bekämpar det ur kvinnans synpunkt och lämnar mannen fruktansvärt utsatt. Att vi står som de skyldiga och samtidigt bortglömda är en dubbel börda i tider där män begår 75 % av självmorden. Var är våra mansjourer? Var är VÅRA riddare?

  Mannens lidande och mannens plågor är totalt oviktigt i dagens system, därför är det kanske också fel att kalla systemet för patriarkat eftersom detta begrepp konstituerar någon sorts moralisk föreställning om att män tjänar på detta system och att kvinnor inte gör det.

  Det finns en anledning till att den överväldigande majoriteten av kvinnor INTE vill kalla sig feminister. Dom anser ju inte att dom är förtryckta, av den anledningen att dom inte känner sig förtryckta.

  Jag tror att de flesta kvinnor verkligen känner att dom har en ganska stor makt över sina familjer och sitt liv eller makt över den fjäskande mannen som de utvärderar under sin dejt. När man bara ser feministernas röster i debatten så får man lätt känslan av att vi inte bara är bortglömda men också ganska förföljda. När man säger att vi män är djur så håller jag med i påståendet, för i många avseenden är vi bara ett husdjur. Vi är försumbara och obetydliga både i realiteten men komiskt nog också i sagans värld där 1000 soldater kan sätta livet till för att rädda en prinsessa undan en drake.

  I det patriarkala systemet är vi män stora förlorare, det är vi män som ska offra livet för prinsessan som står och gråter i tornet.
  Låt oss riva detta torn, alternativt höja upp oss själva genom att bygga oss ett eget torn.
  Vi är lika vackra.

  / A. Romanov

 8. Jag brukar hålla med om det du skriver. Men piratpartiet, varför?
  Det finns fler partier som är emot utvecklingen mot kontrollsamhället. PP är inte ensamma i sin kritik mot FRA.

  Jag håller med om ett FRA-lagen är ett problem men det är inte det enda problemet i samhället. Var står piratpartiet i frågor om jämlikhet, skatter och skolpolitik? Hur kommer de att rösta när sådana frågor tas upp i riksdagen? Som väljare måste man veta vart partiet står i flera frågor och inte enbart i en, oavsett hur viktig man anser den frågan vara.

  Allt är politik, en enskild fråga är bara en liten del av politiken.

  1. Sun Lee, PP behövs, tror jag, som pådrivande kraft. De kommer inte att bli ett stort parti, men de kommer förhoppningsvis att vara en nagel i ögat på etablissemanget så länge frågan om vem som ska ha makten över informationen är aktuell. Och det beror på att PP är så pass ensidigt fokuserade. Frågan kan komma bort annars, och det är jag orolig för. Därför vill jag att PP ska komma in i riksdagen.

 9. A Romanov. Du påstår att du ”tar dig friheten att tala för alla män just nu”.

  Du talar åtminstone inte för mig. Det finns ett fåtal saker som du har rätt i, men som vit medelåders högavlönad man så har jag svårt att tycka så djävla synd om mig själv. Råkade jag bli av med hustrun, så vore det väl inte så djäkla mycket svårare än att gå på gymmet i ett år så kanske man vore attraktiv på marknaden igen.

  Det är ju inte precis så att kvinnor kan tillåta sig att förfalla på samma sätt som många utav oss män gör.

  En lågavlönad kvinna med övervikt, taskig frisyr, sunkiga kläder och tre-dagars skäggstubb är inte den som snabbast får ragg på krogen, så jag förstår inte varför män med den framtoningen förväntar sig att varje kvinna ska falla för dem.

 10. Ingi du får gärna utveckla dig lite mer. Jag känner dessutom att du missat min text ganska kraftigt. Förstår inte hur du kunnat göra det, men jag kan förtydliga.

  Alla killar är inte högavlönade som du. Alla är inte vita. Alla är inte medelålders.

  Kvinnor är inte det enda könet i världen. Däremot är kvinnor det enda könet som faktiskt blir fokuserat i avseende på orättvisor.

  Det finns nog ingen sansad och förnuftig människa som ens vågar tro lite att orättvisor enbart drabbar kvinnor. Det är struntprat att det patriarkata systemet enbart är negativt för kvinnor. Det är också struntprat att kvinnor inte kan tjäna på systemet.

  Om du råkar bli av med hustrun så tror jag att din hustru trots
  att hon har lägre lön än du, har ungefär samma förutsättningar att snabbt hitta en ny partner förutsatt att du nu i detta fallet enbart tar med det som utslagsgivande faktor.

  Hon behöver inte ha en hög lön för att få en partner. Hennes lön står normalt sett inte i korrelation till hur hög chansen är att få en ny partner. Din lön står i det avseendet mer i korrelation till hur hög chansen är att få en ny partner.

  Kvinnor har klara fördelar i patriarkatet. Kvinnor har klara nackdelar i patriarkatet.

  Vi kan inte säga att vi har nått jämlikhet inför lagen när kvinnor faktiskt står över män lagligt. Sverige är inte jämställt land.

  Och ahde det funnits något som helst jämnsställdhetsivrare i din så hade du applåderat mitt inlägg.

 11. Ingi:

  ”Det är ju inte precis så att kvinnor kan tillåta sig att förfalla på samma sätt som många utav oss män gör.

  En lågavlönad kvinna med övervikt, taskig frisyr, sunkiga kläder och tre-dagars skäggstubb är inte den som snabbast får ragg på krogen, så jag förstår inte varför män med den framtoningen förväntar sig att varje kvinna ska falla för dem.”

  Det här är inte riktigt sant, alla kvinnor blir uppraggade på krogen om dom vill bli uppraggade.

  Lika lätt är det inte för män, speciellt inte för män som är ärliga och inte överöser kvinnor med lögnaktigt smicker, vilket Casanovatyperna är duktiga på.

  Men det här kan man ju inte vara bitter över det är inget att göra något åt utan något man bara får acceptera.

  Om du upptäcker att en kvinn ahar tre dagars skäggstubb, lär du ju redan ha lyckats med att ragga upp henne. På dom krogar jag besöker brukar inte kvinnor (eller män) visa upp underlivet för att bli uppraggade.

  Det är klart att man passar sig för extremt oavlönade kvinnor men inte skulle man vilja vara tillsammans med någon som tjänar betydligt mer, då skulle man ju hamna i underläge och det trivs man ju inte med.

  ”Så totalt absolut sant! Jag har alltid ställt mig frågan hur andra män kan tolerera att deras “kompisar” agerar så. Personligen skulle jag genast säga upp bekantskapen, och min upfattning är att alla mina vänner skulle agera likadant.”

  Detta är en MYT de män jag känne roch umgås med skulle aldrig tolerera att män misshandlar kvinnor, jag vet inte vilka män du umgås med som är sådana men jag skulle nog råda dig att byta umgänge.

  Kanske förkommer detta i kriminella kretsar, men där är väl det mesta illa.

 12. Hej Unni!

  Vad PP anbelangar så håller jag med dig fullständigt.
  Jag tycker det snarare är konstigt att inte fler människor är oroliga och tänker ett steg till vad FRA-lagen och liknande storebrorstänkande kan leda till. Det är ju en av de största demokratifrågorna vi har just nu och som makten försöker begränsa.

  Man kan faktiskt få lite otäcka vibbar och tankar om vad som kan hända om det missbrukas om man har det minsta lilla fantasi och det har man ju.

  Allt detta försvaras ju av det omöjliga att vinna kriget mot terrorismen.

  Har du sett zeigeist?
  Om inte. Gör det! Jag ser dessa tecken som förspel till som övereliten pratar om som sin plan förmänskligheten i slutet av filmen.

 13. Frank Robetsson:

  Tyckte det mesta du skrev var ganska roligt som respons på min kommentar men jag förstod inte följande:
  “Så totalt absolut sant! Jag har alltid ställt mig frågan hur andra män kan tolerera att deras “kompisar” agerar så. Personligen skulle jag genast säga upp bekantskapen, och min upfattning är att alla mina vänner skulle agera likadant.”

  Detta är en MYT de män jag känne roch umgås med skulle aldrig tolerera att män misshandlar kvinnor, jag vet inte vilka män du umgås med som är sådana men jag skulle nog råda dig att byta umgänge.

  Kanske förkommer detta i kriminella kretsar, men där är väl det mesta illa.

  Som jag uppfattar det så slår du väl upp öppna dörrar? Jag påpekar att jag och inga utav mina vänner skulle, mig veterligen, acceptera en kvinnomisshandlare som en vän. Och du påpekar i princip samma sak. Jag begriper inte varför det skulle innebära att jag bör byta vänner. Tvärtom anser jag att detta är en anledning att bibehålla dessa vänner som jag har.
  Inte heller inser jag att det skulle vara mer förekommande i kriminella kretsar att förskjuta kvinnomisshandlare, än i ”mina” kretsar. Men om så vore fallet så skulle jag anse det vara allt annat än illa.

  Min rekomendation är att du läser mina inlägg igen, för att se vad jag skrivit.

 14. Ingi:

  Jag skojade till det.

  Vad jag avsåg med inlägget var att man får ständigt höra om den sk. ”manskulturen” att vi accepterar att män utövar våld mot kvinnor och att vi accepterar att män förtycker och förföljer kvinnor.

  Varför märker man i så fall inte av detta och varför säger sig den män man talar med att inte helelr de märker av det?

  Om dessa män inte finns i ditt umgänge och inte i mitt umgänge.

  I vems umgänge finns de då?

  I kriminella kretsar?

  Eller i andras umgänge?

  Jag tror inte att det är en speciellt spridd uppfattning att det är ok att misshandla kvinnor.

  Möjligtvis tror kvinnor att män tycker det är ok, men det är en helt annan sak.

  Frågan är
  Varför sprider kvinnor denna myt.

 15. Robetsson, (heter du verkligen så?)

  Jag undrar lite samma sak som du men tvärtom.
  Varför frodas myten om mäns våld mot män? Varför påstår man att det vanligaste våldet är att män pucklar på män?
  Jag menar, jag har aldrig sett att det sker, mina vänner har heller aldrig sett det, ingen man jag känner säger att de slåss och ändå påstår man att det finns! Vardå?
  Är det vanligt i kriminella kretsar kanske? Men det är ju så jävla vanligt påstår man, så då är de kriminella kretsarna kanske större än vi trott?

  Tycker du att den frågan är smart eller ens rimlig?

  Det är lika konstigt att det existerar företeelser som inte jag eller mina vänner sett som att det existerar företeelser som inte du eller dina kompisar sett eller ens känner till.

  Så ser det ut i livet.

 16. ABC:

  Klart jag inte heter så. Jag har snott namnet från Radiofiguren Frank Robetsson som var en parodi på dels Fylle-Alf Robetsson och den röde radioprataren Fylle-Frank Gunnarsson (min tolkning) och förekom i radioprogrammet Rally.

  Jag vill först klarlägga att jag inte ifrågasätter att mäns våld mot kvinnor förekommer.

  Vad jag INTE har UPPLEVT är att det skulle vara accepterat bland män.

  Mäns våld mot män ser man väl ibland på stan eller på krogen, själv var jag 13 år sist jag var i slagsmål.

  Mäns våld mot män är nog mer accepterat i alla fall om de inblandade är med frivilligt.

  Men om det kostar samhället pengar (tex sjukvård) tror jag inte att acceptansen är så stor ändå.

  Hoppas att detta svarar på frågan.

 17. ABC

  Det är bara att knalla ner till din lokala polisstation och fråga officeren i luckan vilka som drabbas av mest våld. Män eller kvinnor. Polisen kommer titta på dig med en blick ”är du dum i huvudet”.

  Det vet väl alla att det är vi män som oftast blir slagna på käften.

  Mycket förvånad att en så pass aktiv forumskribent som du inte vill se den sanningen eller vet om detta.

  Du kan också ringa BRÅ eller så kan du kolla runt på SCB.

 18. @ABC..

  Ytterligare en dum kommentar av dig,för det är faktiskt som så att A.Romanov har 100% rätt i sitt påstående,för det är fler män,än kvinnor som drabbas av våld,både procentuellt och i antal.

  /Anton

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.