TILL ALLA HJÄRTAN

img_3391Hej alla hjärtan!

Här är min hälsning från mig till er denna dag, en dag som kommersen har bestämt att vi ska fira.

Vi ska därför vara snälla och inte bråka.

Bråkar gör man om man påtalar klassklyftor, könsorättvisor, främlingshat och maktövergrepp. Bråkar gör man helt enkelt om man påstår att vi inte har det så bra som vi tror.

I Nordafrika och Mellanöstern är det många som bråkar just nu. Men vi får lova att gilla deras bråk. Alla gillar ju deras bråk, förutom en och annan diktator. De bråkar för att internet har sprängt deras instängdhet. De har fått se att det går att leva på andra sätt. Leva betyder att ha mat, husrum, yttrandefrihet och rätt att röra sig utanför landets gränser.

Jag älskar folkets resning. Det finns inget vackrare än när de utsugna kräver sina mänskliga rättigheter och störtar korrupta tyranner. Uppror är att kliva ut ur en illusion och ta ett språng mot en vision. Visioner är möjligheter – illusioner är omöjligheter.

I diktaturen Nordkorea har ledaren utarbetade modeller för att snärja folket i en illusion. Jag har sett några propagandafilmer därifrån. De är fantastiska. Nu är ledaren mycket intresserad av illusionistkonster.

När de folk som reser sig fått det lika bra som vi – för vi har det verkligen bättre – kan de kanske låna pengar av banken till hus och bil och lantställe. De kan få titta på teve som sänder internationella programformat framtagna av mäktiga produktionsbolag, exempelvis Idol. De kan lära sig hantera stress genom att köpa billig självhjälpslektyr, och funkar inte det finns det gott om statligt subventionerade läkemedel. Eller så kan de lära sig olika yogaövningar, inspirerade av de östasiatiska kulturer som nu har blivit mer västorienterade. De kan också få tillgång till ett nytt sätt att använda digitala medier genom alla roliga appar som finns.

De folk som reser sig kommer att få det bättre, FÖRTJÄNAR att få det bättre. Men en dag kan de kanske undra lite över hur bröd kan ”bakas med kärlek” på ett stort industrikomplex. Eller över varför en viss dag i februari har döpts till ”Alla Hjärtans Dag”.

Kanske är det en illusion?

27 reaktioner på ”TILL ALLA HJÄRTAN

 1. Jag känner så starkt det här. Vi tror att vi är fria här i Sverige, att vår modell är något som de andra skulle bli lyckliga av. Vi tycker det är så fantastiskt med vår demokrati, fast vi inte ens har friheten att själva skola våra barn. Från ett års ålder tar staten Sverige över våra barn så vi kan gå ut och jobba för att tjäna våra pengar och vara lönsamma. Vid 7 års ålder är det en PLIKT att skicka sina barn till de rum där många barns själar slocknar, där ingen fri kunskap erbjuds och så många ”lärare” sliter med att försöka följa en plan som är helt omöjlig att genomföra därför det sitter 30 växande, rörliga individer tvingade att lyda en vuxen de knappt känner.

  Den nya regeringen har till och med gjort det ännu svårare för föräldrar att få rätten över sina egna barn genom ett tillägg i reglerna för hemskolning. Och nej, jag är inte religös, bara jävligt trött på den skola som erbjuds mina barn.
  I England har en förälder rätt att själv skola sitt barn, utan att ansöka från myndigheter, utan att behöva förklara varför, utan regler och kontroller. Det är en mänsklig rättighet som vi i Sverige inte har.

  Man får snällt skicka sina små till alla överfulla förvaringsplatser där början på hjärntvätten startar rätt brutalt då en person ska få sju stycken 2-åringar att lyda. Detta är också en plikt därför vårdnadsbidraget inte räcker och hemmafruarnas tid är förbi. Vi låtsas att det är normalt när barnen gråter och vi får ont i magen av att lämna. Det är normalt att bli tvingad att göra allt det staten kräver för annars blir man straffad av den och det är jobbigt att få böter, bli ifrågasatt och få sina pengar strypta.
  Inte ens om jag vill, kan jag höja min näve och ta rätten tillbaka och vägra låta staten förstöra mina egna barn – skolplikten är sådan att jag kan få fängelse om jag trotsar. För det är något vi ska vara tacksamma för – skola till alla. Det är ett barns rättighet, även fast den kan leda till ohälsa i psyket.

  Ingenstans kan man fly. För vad gör man om man inte arbetar, studerar eller konsumerar? Familjen är uppluckrad och vi är ensamma i våra bon, där sitter vi och följer de som åker till Ullared eller tar sig en semester i Sverige på en camping eller så. Undrar vilken rätt vi själva skulle laga om vi var med i något matprogram, eller vilken sång vi skulle sjunga i sångtävlingen. Ibland känner man sig allvarlig och tittar en sväng på Debatt där aldrig någon får tala klart eller aldrig någon debatt leder till någon lösning överhuvudtaget.

  Den bästa form av kontroll av ett folk är ju då de tror att de är fria. Det spelar ingen roll att säkert 70% av landets befolkning mår otroligt dåligt därför det är en svensk mentalitet och beror säkert på vädret. Proppa i oss mer läkemedel och uppåtpiller och mer vin och ge oss lite kredit så håller vi tyst och slavar – slavar – slavar vidare så maskineriet hålls igång, ”Fortare era lata, bortskämda jävlar”, piskar de på. Och ingen skulle någonsin få för sig att revoltera mot det nu. Vi har det ju så mycket bättre här än de som har det värre.
  Jag känner de som flyttat till Sverige från fattiga länder och illusionen om de rika landet sa ”poff” efter bara någon månad. Deras själ släcktes. De kom till ett land fyllt av robotar.

  Usch, jag får ont i kroppen av det här. Man är fastlåst, ofri, tvingad in i ett flockbeteende. Ruggiga tanke att se hur många? 2 – 3 miljoner individer som myser till Solsidan på söndagskvällen. Samtidigt. Fixandes samma snack från Ica-Stig under reklamen.

  Jag spyr på oss. Jag spyr på mig själv. Jag vet inte vad man ska göra, vart man ska åka, vilken riktning som är bäst och vem man ska lita på. Det finns ingenstans eller någon. Det finns ingen storebror. Vi är så fuckade och inne i systemen som vi styr själva åt staten att det inte finns någonstans att fly. Jag får panik när jag ser alla tomma blickar och trötta kroppar, organiska robotar som längtar efter något någonstans därinne. Något som väcks till liv när man ser bilder från revulutionen i Egypten. Hoppet som kändes i bröstet en liten stund man fick se människor gråta, sjunga och fira sin frihet som de ville ta utan våld. NU kommer allt bli bra, nu fick sagan ett lyckligt slut som i Spårlöst. Tårarna väller över och man mår bra en liten stund.

  Sedan kommer verkligheten tillbaka. Det också var en illusion, det där lyckliga slutet. När alla kramar varandra och gråter.

  Vad är det som krävs att även vi revolterar mot den skit vi blir serverade med? De vi blir tvingade av stat att göra? Kontrollen och lydnaden som vi stackare blivit matade med i århundraden som nu lett till Detta du beskriver. Girighet, makt, kontroll, hjärntvätt. Det är vidrigt.

  Jag fick ingen ros idag eller något kort, jag överlever det. Kanske blir det ett ägg till påsk istället. Eller en liten resa på sportlovet. Blomma till Pingst, nubbe till midsommar, en kräftstjärt i augusti, tacos varje helg och en jävla massa julklappar och fick jag det inte detta år så har jag 50 år till på mig att hoppas, för karusellen går runt , runt och går snabbare för varje år och vips så dör man och dom höll ju en iallafall sysselsatt.

  SNÄLLA GÖÖÖÖÖR NÅGONTING ÅT DETTA!

  3-barns mamma – konsument – förtryckt&fattig Svensk slav. minusbra.

 2. Förlåt, Mia, jag hör din frustration. Men… prova att gör något annat. Flytta. Till och med en flytt till Danmark eller Norge (som inte borde vara så komplicerad?) borde rucka på känslan av vanmakt. Solsidan heter något annat i Danmark. Och även om det är samma sak som Solsidan så kommer det inte att kännas så, för dig.

  Själv bor jag i Afrika och tycker att det är underbart att slippa den där inlåsta känslan från den egna kulturen, det egna landet. Och efter ett tag börjar man uppskatta vissa grejer med Sverige som man hade glömt bort.

  Nya perspektiv, oavsett hur de skapas. Om inte en flytt, en annorlunda semester?

  Hej
  Marika

 3. Unni,
  Jag har hållit på länge med ”Bluffen”. Det är så rörigt omkring mig. Men idag har jag läst ut den, känner mig omtumlad för att den är spännande och för att ingenting är förutsägbart.
  Så tack snälla Unni för en god läsupplevelse!
  Jag ser fram mot nästa del.
  För det blir väl en triologi?
  Kram
  Monica

 4. Unni, sorry att jag byter ämnet,.
  Vill bara tacka dej för ditt inslag i dagens Kvällsöppet ang. svenska män och utländska kvinnor.

  Jag kom själv från ryssland, har varit gift med en 10 år YNGRE svensk man och förstår inte de dumma kvinnor som gifter sig med en som du sa urindroppande prostata gubbe.
  Usch!
  Såklart handlar det inte om kärlek med så stor åldersskllnad.

  varför gifta sig med hundra år äldre viagragubbe om man lika bra kan hitta en yngre eller åtminstone jämnårig skandinavisk man.

  Jag blev förbannad när en gubbe anklagade dig för åldersförakt,
  Vilken hyckleri
  .Om han inte har åldersförakt,varför han inte gift sej med en 20-30 år äldre kvinna istället? Dom män accepterar ’kärlek’ över åldersgränser BARA när det passar dem, men inte omvänd variant.

  De svenska män som har berlusconistisk kvinnosyn borde skämmas

 5. vill bara tillägga att min man står i köket oftare än jag.Så what`?

  Känner en annan rysk ’fru’ som lever i feministiskt förhållande i sverige.

  Jag kan säga ärligt att jag inte gillar dessa bakåtsträvande asiatiska kvinnor som skämmer bort svenska män och drar svenska samhället tillbaka till stenåldersnivå.
  Hoppas ingen tar fram rasistkortet när jag skriver så

 6. Såg Kvällsöppet och drömde sedan mardrömmar om Pelle Billings ögon. Han ser så besatt ut. Det var en hemsk mardröm.
  Det här med åldesdiskriminering var nog det roligaste påhoppet jag sett. Den här mannen som uttalade sig förnärmat lät som det var mest äldre thailändska kvinnor som kom hit och gifte sig med yngre svenska män. Tänk så förutsägbart det ändå är. Svenska män vill ha passning och en undergiven, ekonomiskt beroende kvinna som tassar omkring på hans villkor i hans hus och pysslar och sköter om hans saker samt har den delikata maten på bordet när han kommer hem från arbetet. Det handlar om människohandel i princip. Så sjukt.

 7. Sen en annan grej. Sa inte ROKS att det var 515 av dessa kvinnor som söker sig till jourerna. Och så ritade Ekdahl upp en stigande kurva att 1852 kvinnor kommer hit från Thailand av anknytningsskäl något år. Är det då inte en ganska betydande andel som blir illa behandlade.

 8. Ang. senaste Kvällsöppet.
  I början visades utländska ”mailorder” sajter med unga ryska kvinnor som enl. annonserna letar efter en äldre västerländsk man för att gifta sig.

  Ni borde veta att 95% av dessa annonser är FEJK. Det är så kallade scammers, som lägger ut falska bilder och falska annonser för att lura västerländska män att skicka flera tusen euro för flygbiljett osv.

  se
  http://www.youtube.com/watch?v=j5LMZacTcrk

  Efter att pengarna skickats hör de ’vackra ryska brudarna’ aldrig av sig

 9. Att gamla män dejtar yngre tjejer är socialt accepterat – men inte det motsatta.
  Det verkar att feminismen i sverige går bakåt inte framåt.

  Titta bara på tv4 och SVT – man ser nästan alltid äldre män och yngre kvinnor

 10. såg ni inte programmet med de dryga 500 thailändska kvinnorna som flyttat till danska män`? Vad gjorde dom? De föraktade männen djupt en del av dem och ville bara ha pengar till sina barn och föräldrar. Detta måste få männen att bli galna av förakt.

  Ge oss adresser till mammor i Thailand och betala in några hundra varje månad så kanske dom slipper komma hit som tjänstefolk och sexslavar.

  Gör det på din nästa asienresa! Din nästa resa full stop.

 11. Pingback: %%fokuskw%%

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.