Etikettarkiv: Plura

VECKANS DUMMASTE PUDEL

olle_plura_mediumI Aftonbladet kan vi läsa om veckans pudling:

En 57-årig karl dricker några glas vin på sitt hotellrum på Avenyn och går vid niorycket på kvällen till Kometen för att käka ett skrovmål. Han ser en snubbe han tycker sig känna igen, och snubben har kola. Plura köper, vräker i sig fet mat och går ut för att ta ett rökverk. Då kommer snuten och syr in honom. Han hade fyra gram på sig. På natten har han svårt att komma till ro, men somnar klockan tre till en repris av teveprogrammet där han är kock.

Sen ursäkterna: Det var en fyllegrej, han har det egentligen jättebra i sitt liv och sjunger ett par dar senare på gudstjänstgiget i Annedalskyrkan om att man gör dumma grejer ibland:

– Det känns skönt att vara här i kyrkan denna dag, säger Plura strax före extranumret.

Han har valt låten ”Huvudet högt”. En strof handlar om att det alltid finns saker man inte skulle ha gjort. Efteråt dånar applåderna i kyrkorummet.

Bara att bli lugn av att se sig själv i ett kockprogram … jeeezus! Och fyra gram – det är inte så lite. Fyra gram kola är det bra drag i, han hade nog tänkt lajna på ordentligt. En fyllegrej … eh, efter några glas vin? Och så darret på rösten, pudlandet. Och så Aftonbladets etta.

Det är nåt med folkkära artister, särskilt gubbrockare. Nåt som får mig att förakta deras lättlurade och sentimentala publik. Den stora förlåtande, medberoende famnen. Den äcklar mig.