Etikettarkiv: pirater

LYSSNA PÅ FEMINISTERNA!

veronica-pa-pridesangVissa älskar att utbrista i ett beskäftigt ”Vad var det jag sa?” Jag gör inte det, dvs jag hoppas jämt att jag ska slippa kläcka ur mig de orden.

Men nu säger jag ”I told you so”, helt utan triumf. Efter Piratpartiets uppsving förra året fördes ett samtal om att det fanns mycket lärdom att hämta från F!. Några höll med, men den vanligaste kommentaren var ändå typ, ”Nä, det är ingen risk att vi ska hamna i en sån sits.” Ungefär som att F! enbart hade sig själva att skylla för den mediala backlash med påföljande medieskugga som feministerna råkade ut för.

F! var ett skällsord synonymt med ”manshatare”. Vad är PP idag synonymt med? Klavertrampen från de egna leden kan man dessutom knappast lasta medierna för.

Nu blomstrar F!, välförtjänt. Men målet, att komma in i riksdagen, förefaller ändå avlägset. Ett enda litet parti kan inte ensamt bilda en kraftfull opposition.

Min dröm var rosa-lila. Men om det går det inte ens att drömma längre. Vattendelaren har barockt nog kommit att handla om sexualpolitik, frågor som PP inte har med på agendan. Ändå lyser de igenom så tydligt, sipprar fram bland valbara namn och hela vägen utmed svansen.

F! har fått lida för att de framstod som extrema sedan Tiina Rosenberg genom vissa yttranden och också blotta sin uppenbarelse skrämde slag på presumptiva väljare. PP har förmodligen drivit bort mängder av sympatisörer genom sin Falkvinge, men ännu fler genom att låta sexliberalfanatikern Dick Wase stå på listan. Det han och hans tillskyndare yttrat om pedofili klår Tiina Rosenbergs taktlösa homosekterism med hästlängder.

Jag diskuterade PP:s problem med en dam som också har varit sympatisör. Hon tyckte att den bästa strategin från PP vore att hoppa av valrörelsen men i samband med det ställa övriga partier mot väggen: Vad har DE tänkt göra av PP:s kärnfrågor nu när PP lämnar valscenen? Det tror jag också hade varit effektivt. Men så kommer inte att ske.

Inför nästa val hoppas jag att Piratpartiet har blivit av med galenpannorna.

F! har fortfarande en valslogan som lyder: Våga vara feminist! Den uppmaningen skickar jag vidare till PP.