Etikettarkiv: missanpassad

SOCIAL MISSANPASSNING

kanelbulleIgår slog jag mig ner med C på Debaser Medis uteservering för att ta en efterlängtad after work-bira. Mitt emot sitter ett gäng. Jag är gammal nog att vara deras mor, vilket snart bevisas av att en av dem gått i samma klass som en av mina ätteläggar.

Vi börjar snacka, det är varmt och fint och man ser ut över det kryllande livet på Medborgarplatsen. Men så säger en av killarna något som får mig att inse att det är vissa saker jag aldrig kommer att kunna haja. Han var nämligen full av förväntan inför Vickanbröllopet. Seriöst.

Det är en sak att tanter ute i landsorten blir daggögda när de läser om den stundande begivenheten. Men unga snubbar i stan, som ser helt … sjyssta ut?

Och då slog det mig att det är mycket mer jag inte förstår.

Jag fattar inte hur någon kan beundra människor med makt. Och absolut inte dem med ärvd status.

Jag förstår inte varför folk så himla gärna vill bo i villa i suburben. Begriper inte varför de binder upp sig med skyhöga lån för att skaffa sommarhus ovanpå det, och sen måste jobba ihjäl sig och tacka ja till vadfansomhelst bara för att de får pröjs. Och skyller på sina höga lån när de är helt ägda.

Jag fattar inte. Fattar inte ens varför folk läser apdåliga böcker och glor på piss-teve.

Men det är såklart inte dem det är fel på. Det är bara jag som är missanpassad.

Uppdatering: Jag glömde skriva att killen som var så impad av kungahuset också tyckte att han kunde sätta sin integritet i pant ifall övervakningssamhället leder till att våldtäktsmän åker dit (ett sånt fall inträffade ju nyligen). Den vinkeln behöver uppenbarligen belysas bättre inför väljare som annars skulle kunna tänka sig att rösta Pirat.

Och en sak till som jag inte alls begriper mig på: Att Zlatan ska bli staty i Malmö :-0