Etikettarkiv: korporativism

MYGGOR OCH TIGRAR

mygga1Ibland är det bara så jävla tufft. Jag har valt att sparka uppåt istället för neråt. Jag gör det för att jag inte kan låta bli, för att jag stör mig på alla former av maktmissbruk och förtryck. Men fy fan, vad det kan kännas läskigt emellanåt.

Många tror säkert att jag bara är ute efter att provocera. Och att jag njuter av mothugg. De ser inte baksidan, anar inte hur hårt straffad jag blir.

Jag tycker inte särskilt synd om mig själv, för det leder ändå ingen vart. Däremot svär jag för mig själv flera gånger om dan. Jag svär ÅT mig själv flera gånger om dan också. För att jag inte kan hålla käften.

Jag har satsat allt och förlorat allt om och om igen. Jag har fått tunga makthavare emot mig. Och nu, när jag hade hoppats på en någorlunda trygg tillvaro, hårdnar kampen desto mer.

Vi är omgärdade av lögner. Telias nya logga ser ut som godis. Sony Eriksson liknar en grön karamell. Allt är ”mysigt”. Företag är våra kompisar. Jag fick en friend request från Kronofogden. Snart vill väl FRA också vara kompis med mig.

Folk blir alltmer lojala med sina arbetsgivare. De som jobbar på stora medieföretag säger ”vi” när de talar om medieprodukten de är tillsagda att tjäna pengar åt.

Politiker, mediestjärnor och rikingar kan göra bort sig hur många gånger som helst och ingenting händer. De sitter bara kvar och jäser. Ingenting är värt nåt annat än pengarna man genererar.

Och jag står inte ut med det. Men det känns som om många väntar på att bara få sticka en kniv i mig. Såga mig när jag kommer ut med en ny bok. Sparka och håna.

Ändå är jag bara en liten betydelselös prick. Jag har ingen egendom, inget kapital. Jag har bara min stora käft.

Och med den kommer jag att dö på barrikaderna. Jag som trodde att jag skulle få lugn och ro en dag.