Etikettarkiv: inspiration

EN FÖRFATTARES LIV 2

800px-vasnetsov_samoletNär man kommit till sidan 30 är det inte lika lekande lätt längre. Då förgrenar sig berättelsen och jag måste lägga ut rätt spår och rätt snubbeltrådar. Jag ser plötsligt vilket ofantligt arbete jag har framför mig.

Samtidigt är det spännande. Rätt vad det är dimper en pusselbit ner. Det händer när jag minst anar det. När jag tränar, lagar mat, glor på en film. Men då får jag ibland gå bakåt och fixa någon detalj eller fylla ut. Och för att inte glömma det har jag ett litet anteckningsblock som alltmer får karaktären av telefonklotter, med pilar, små textsnuttar på tvären, kryptiska hieroglyfer jag knappt själv kan tolka.

Storyn breder liksom ut sig åt alla håll. Just nu, kan jag avslöja, är Berit Hård på väg till Indien. Där har jag aldrig varit. Men det ska nog gå bra ändå. I Hella Hells bekännelser gjorde jag en Europaodyssé till en massa platser jag aldrig besökt. Men nu känns det som om jag har varit där.

Detta är romanskrivandets små mirakel. Man ser några bilder, läser lite. Och så flyger man på fantasins vingar vart man vill. Det vill jag kalla frihet.