MYGGOR OCH TIGRAR

mygga1Ibland är det bara så jävla tufft. Jag har valt att sparka uppåt istället för neråt. Jag gör det för att jag inte kan låta bli, för att jag stör mig på alla former av maktmissbruk och förtryck. Men fy fan, vad det kan kännas läskigt emellanåt.

Många tror säkert att jag bara är ute efter att provocera. Och att jag njuter av mothugg. De ser inte baksidan, anar inte hur hårt straffad jag blir.

Jag tycker inte särskilt synd om mig själv, för det leder ändå ingen vart. Däremot svär jag för mig själv flera gånger om dan. Jag svär ÅT mig själv flera gånger om dan också. För att jag inte kan hålla käften.

Jag har satsat allt och förlorat allt om och om igen. Jag har fått tunga makthavare emot mig. Och nu, när jag hade hoppats på en någorlunda trygg tillvaro, hårdnar kampen desto mer.

Vi är omgärdade av lögner. Telias nya logga ser ut som godis. Sony Eriksson liknar en grön karamell. Allt är ”mysigt”. Företag är våra kompisar. Jag fick en friend request från Kronofogden. Snart vill väl FRA också vara kompis med mig.

Folk blir alltmer lojala med sina arbetsgivare. De som jobbar på stora medieföretag säger ”vi” när de talar om medieprodukten de är tillsagda att tjäna pengar åt.

Politiker, mediestjärnor och rikingar kan göra bort sig hur många gånger som helst och ingenting händer. De sitter bara kvar och jäser. Ingenting är värt nåt annat än pengarna man genererar.

Och jag står inte ut med det. Men det känns som om många väntar på att bara få sticka en kniv i mig. Såga mig när jag kommer ut med en ny bok. Sparka och håna.

Ändå är jag bara en liten betydelselös prick. Jag har ingen egendom, inget kapital. Jag har bara min stora käft.

Och med den kommer jag att dö på barrikaderna. Jag som trodde att jag skulle få lugn och ro en dag.

20 reaktioner på ”MYGGOR OCH TIGRAR

 1. Skickar stöd.

  Men låt det handla om granskning av uttryckt vilja, lämplighet och ev. förmåga.

  Låt det bevisas.

  Leroy

 2. Det är jobbigt att bråka med omgivningen.
  Det är även en läggningsfråga och du kan ju inte låta bli?
  Ta en paus och på det igen!

 3. Heja Unni! Du är inte alls en bedydelselös liten prick! Tvärtom är du en stor betydelsefull sanningsägare med ett knivskarpt intellekt och en analys- uttrycksförmåga som få. Sanningssägare får alltid på käften därför att de är det allra största hotet mot etablissemanget. Etablissemanget är inte korkat. Självklart är det beräknande och slår mot det håll där hotet är som störst. Du är trovärdig! Etablissemanget är det inte! Kan du få bättre betyg? Stå på dig! Vi ser fram mot nya fräscha uppiggande texter! Hade jag haft ett nobelpris att dela ut så hade du fått det!

  Mvh Mats Carlsson

 4. Citat:Unni.

  ”Jag fick en friend request från Kronofogden. Snart vill väl FRA också vara kompis med mig.”

  Det sägs ju att man ska hålla sina fiender närmast, och kronokalle och FRA kan man väl placera i den gruppen!
  Näee, Unni, när det gäller ovanstående, så håller jag med dig, sparka på bara..

  /Anton

 5. Unni Bunni. Vi är många som står på samma sida som dig. Vi slåss, vi kämpar, vi får ta slag efter slag, psykiska knytnävar, mentalt näsblod.

  Någon gång måste vi vinna. Kampen måste få ett vettigt slut, någongång.
  Kanske inte ens under din/min livstid, men förhoppningsvis gör vi något betydelsefullt för framtiden.

  Även om det skulle kännas trevligt att själv få ta del av kakan, när man, symboliskt, har knådat, format, jäst och haft i ugnen, när kakan blir precis så som man föreställde sig.

  Alltså. De finns så många bortförklaringar, ”allt är relativt”, ”vi har bra välfärd i Sverige” osv.

  Men jag vet inte. Faktiskt märker jag ingenting av nyheterna som står i tidningarna, förutom de som berör ens eget ”liv”.
  Jag slåss för min frihet, att kunna leva som jag vill, att kunna känna mig accepterad.
  Jag är måttligt trött på att dölja hur samhället påverkar mig.

  Nu ska jag slåss. På riktigt.
  Eller så gör man det tillsammans.
  Upp till kamp!

  Nu ska det hända något. En liten förändring, ett litet steg i taget, så inte de vanliga dödliga får en överdos av sunt förnuft. 😉

  Keep on kicking Unni! Jag ska tänka på dig.

 6. Håller helt med Mats Carlsson….Mats Carlsson heter en av dom galnaste människor jag träffat..Säg inte att du är hjärnskrynklare och kommer från Halmstad, för då dör jag, om inte blir det tillfälligt lungt igen. Mats Carlsson låter ju fint som det är, och jag får leva lite till…Så bra Mats, skrivet..

 7. Nix! Jag är ingen hjärnskrynklare från Halmstad. Är bara en helt vanlig person (medmänniska!). Dessutom borde jag tillagt att Unni m fl har SAMVETE vilket MAKTEN/Etablissemanget inte har. När MAKTEN manglar Unni så känner hon något otäckt eftersom hon absolut inte skulle kunna göra något sådant själv. Det fattas en kastrullrevolution i Sverige som brukar ske i Frankrike (och Island!)till och från när MAKTEN åbäkat sig för mycket. Till dess borde vi odla mycket tomater för billig försäljning.

  Mvh Mats Carlsson

 8. Om du känner dig som en betydelselös liten prick så betänk att himlavalvet ser litet ut från jorden. Och du är en sån där liten ljuspunkt man lyckligt plirar på, men skulle man komma närmre skulle det visa sig vara en hel planet full av liv. Jag skulle kunna fortsätta skriva ett redigt inlägg, men kontentan skulle ändå vara- ”Du äger!”, så jag låter det stanna här. 🙂

 9. You say you’ll change the constitution
  Well, you know
  We all want to change your head
  You tell me it’s the institution
  Well, you know
  You better free you mind instead
  But if you go carrying pictures of chairman Mao
  You ain’t going to make it with anyone anyhow
  Don’t you know it’s gonna be all right
  all right, all right
  all right, all right, all right
  all right, all right, all right…..

 10. men alla som begrip vet ju att pippi långstrump är större än barbie och trots allt har äkta guldpengar i sin kista medan barbie har fler vänner på facebook

 11. Det finns väl bara ett håll att sparka åt?

  Jag önskar att jag själv hade möjligheten, förmågan och orken till det. Jag avundas ditt driv och din kraft!

  Din egendom är din förmåga och enorma kapacitet! Jag och många med mig ser fram emot din kommande bok!

  Lugn och ro får du antagligen när du vill ha det. Kämpa på Unni!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.