MARKNADSFÖRING TILL DÖDS

unni-hos-bobDen manliga rösten i telefonen representerade en talarbyrå och gav mig det flotta erbjudandet att komma och tala inför publik i Norrköping vid ett tillfälle under hösten (jag kunde välja mellan tre datum). Talarförmedlingen skulle då filma mitt framträdande (satt till 50 minuter) och jag kunde minsann FÅ dvd:n också. Men arvode? Nä, detta var ju till för att lansera mig som talare inför framtida kunder. Resan skulle jag dessvärre också få betala själv. Förlorad arbetsinkomst för dagen detta skulle ta i anspråk kom inte ens på tal.

Men: Jag fick ju chansen att MARKNADSFÖRA MIG SJÄLV!

Detta, mina vänner, är vår idiotiska framtid som håller på att formas av idioter. För tänk, vad förmånligt om denna ”marknadsföring” leder till att jag får tuffa runt i landet ihop med vårt moderna gycklarpatrask som leds av självaste Paulo Roberto och jag får tala om hur man når sina mål genom att stärka självkänslan, lägga livspussel, prestera bättre och bli LYCKLIG! Och därtill tjäna fett med smet för besväret.

Klart att vi ska ställa upp gratis och betala våra omkostnader om vi på kuppen kan marknadsföra oss. Inte. För någonstans i näringskedjan är det någon som knullar oss i vår billiga marknadsföringsröv.

4 reaktioner på ”MARKNADSFÖRING TILL DÖDS

  1. Håller med dig till 100%!
    Självklart ska man inte betala för (vilket det i realiteten är) för ovanstående jobb. På samma sätt anser jag att man inte ska jobba gratis.(Om det nu inte gäller välgörenhet) Dvs (Jag vet jag är sjukt ohipp på din blogg… ) men därför NEJ till olaglig fildelning av litteratur, musik osv….
    Konsekvent och enkelt.

  2. Det har du rätt i! Jag tycker inte heller att man ska jobba gratis, om det inte rör sig om välgörenhet. Varför kan företaget inte betala dig ett arvode?
    Det är inte lätt för artister i dag (har väl inte varit förut heller). Såg en känd sångare nu göra reklam för ett bilmärke, jaha! Om jag vore sångare, skulle jag inte vilja sälja min röst till bilindustrin!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.