EN FÖRFATTARES LIV 2

800px-vasnetsov_samoletNär man kommit till sidan 30 är det inte lika lekande lätt längre. Då förgrenar sig berättelsen och jag måste lägga ut rätt spår och rätt snubbeltrådar. Jag ser plötsligt vilket ofantligt arbete jag har framför mig.

Samtidigt är det spännande. Rätt vad det är dimper en pusselbit ner. Det händer när jag minst anar det. När jag tränar, lagar mat, glor på en film. Men då får jag ibland gå bakåt och fixa någon detalj eller fylla ut. Och för att inte glömma det har jag ett litet anteckningsblock som alltmer får karaktären av telefonklotter, med pilar, små textsnuttar på tvären, kryptiska hieroglyfer jag knappt själv kan tolka.

Storyn breder liksom ut sig åt alla håll. Just nu, kan jag avslöja, är Berit Hård på väg till Indien. Där har jag aldrig varit. Men det ska nog gå bra ändå. I Hella Hells bekännelser gjorde jag en Europaodyssé till en massa platser jag aldrig besökt. Men nu känns det som om jag har varit där.

Detta är romanskrivandets små mirakel. Man ser några bilder, läser lite. Och så flyger man på fantasins vingar vart man vill. Det vill jag kalla frihet.

8 reaktioner på ”EN FÖRFATTARES LIV 2

 1. Härligt, men det kan bli lite fel ibland. Jag hittade ett litet fel, eller så är det en fantasiplats i Göteborg.

  Eftersom jag bor i Göteborg vet jag att det inte finns något Vasaplan här, men Vasaplatsen finns.

  Boken är helt underbar. Jag har halva kvar, jag läser varje mening.

  1. Tack för att du läser och för ditt noggranna öga! Ska korra det till nästa upplaga. Sådana fel är ju bara onödiga. Puss!

 2. Unni !

  Du är min absoluta favoritförfattare.
  Har läst ”Bluffen ” och blev inte besviken.
  Du har ett sting i dina berättelser som andra saknar.
  Har läst allt du skrivit, (nåja böcker du givit ut. )
  Ser fram emot nästa bok om Berit.. Det är en tuff brutta det med.

  Keep up the good work.

  1. Tack Marianne! Nu vet jag inte ens om det blir nån mer bok om Berit. Det var ju lite av ett experiment att skriva en ”Svarta Fanor” och ge ut på ett litet och modigt förlag. Men författare på små och modiga förlag krossas under ångvältarna. 🙁

 3. Men herregud va besviken jag blir. Inte kan du sluta nu väl.
  Vad är det som händer i bokvärlden egentligen. Är det mobbning på
  hög nivå eller ? Nog tycker jag väl att läsarna ska ha nåt att säga till om .Vad ska vi göra för att få en fortsättning på ” Berit Hård ”?
  Håller tummarna i alla fall. Go girl !!!Du är bäst !

 4. Du har helt rätt i det du skriver! =) Kämpar själv på 100:e sidan och vissa dagar känner man sig genialisk och vissa dagar känns det bara så otroligt trögt och man tänker att man aldrig någonsin kommer att få allt att gå ihop och bli äkta …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.