9 reaktioner på ”BORN TO BE HURT

 1. Jag vågar bara uttala mig om svenska kvinnor. Svenska kvinnors livsvillkor har förändrats dramatiskt under efterkrigstiden. När Unni föddes var det inte ovanligt med hembiträden på landsbygden. Idag är det inte ovanligt med kvinnliga statsråd och partiledare.

  Så stora förändringar, under så kort tid, innebär inte bara möjligheter, utan också påfrestningar. Påfrestningarna förstärks och kommer tidigt genom oro och hög ljudnivå både i förskola och i grundskola. I flera skolor erbjuder man ut hörselskydd till elever som störs.

  Informationssamhället tränger sig på. Redan som barn är flickorna ständigt uppkopplade.

  Idag vill de flesta flickor ha bra skolbetyg för att öka möjligheten till framgångsrika karriärer.

  Under tonåren kommer bebissuget. Varje snygg kille ses – ofta felaktigt – som potentiella superpappor. De som inte drabbas av bebissug i tonåren drabbas ofta av paniksug i den yngre medelåldern.

  Det är nog bebissuget och paniksuget som är spikarna i kistorna.

  Något helt annat:

  Jag tycker att Gogge har talang. Jag inbillar mig att jag kan se att äpplet inte har fallit värst långt från trädet. Bra bloggat av både mor och son!

 2. Tack Gabriel för din manliga tolkning av kvinnors liv och känslor.

  Och nu när en man berättat för oss hur vi tänker och känner och att vi är offer för vår egen biologi, så kanske vi kvinnor själva kan få berätta utifrån vår verklighet?

  Jag kan hålla med Gabriel om att det uppstår dippar när man har någon anledning att närma sig det motsatta könet. Det är då man inser att det råder en skriande brist på vettiga män.

  Men inte fan blir man olycklig av det! Det finns så mycket annat man kan glädjas åt.

  Jag tror bristen på lycka beror på att man som kvinna blir grundlurad. Redan från början. Det är när man börjar fatta det som de riktigt stora problemen börjar!

 3. BEATA

  Kan du ge några exempel på vilken hudfärg man tydligen enligt dig ska ha för att som man/kille inte ska vara korkad.

  Är det bara vita män som är "korkade?"

  Och varför gör du en hudfärgs-indelning.

  Är du rasist?

  Feminism handlar inte om hudfärg.

 4. Jag citerade Michael Moore. Om man diskuterar feminism ur ett postkolonialt perspektiv ser man att feminismen är väldigt präglad av folks hudfärg. Kampen har förts med den vita kvinnan, och hennes förtryck, som norm. Men den svarta kvinnan har ett dubbelt förtryck, pga sin hudfärg. Den vita mannen är den mest priviligerade, utifrån detta synsätt. Han är man, och han är vit. Han är alltså inte förtryckt pga sin hudfärg eller sitt kön.

  Sen är jag kritiskt till undersökningen. Vilka normer har man utgått ifrån när man ska räkna ut lyckan? Vem har sammanställt undersökningen, vilken subjektsposition har han/hon?

 5. Jag är också kritisk till en undersökning som inte redovisas. Tänkte bara att det kanske stämmer ändå. När man blir medveten om alla orättvisor som enbart handlar om kön – som Syster skriver – då är det svårt att gå runt och kvittra.

 6. pa tal om manligt o kvinnligt o konsroller…jag har traffat en 30 aring, valutbildad medelklass o social kille sen November 2007. och nar jag forra vecka forde vart forhallande pa tal, fick jag reda pa att han vill gifta sig med en OSKULD!!!!!

  Vad larde jag mig av den har erfarenheten?!?!? Ju att vi har inte kommit nagonstans!!!

  Och nasta gang jag traffar en kille som jag gillar o vill ha, ska jag spela fin o oskuld!!! Javla hyckleri!!!

 7. Har köpt Maria Svelands bok "Bitterfittan".

  Den är mycket bra.

  I boken säger hon att socialstyrelsen har utfört undersökningar angående äktenskap. Det har visats sig att kvinnorna är olyckliga och männen lyckliga i ett äktenskap alltså.

  Så Maria Sveland drar slutsats att äktenskap är gjord enligt patriarkalens principer, det vill säga att gynna männen.

  Äktenskap är inte gjord så att alla parter får någonting gott ur det.

  Det är det som är problemet enligt henne. Hon anser att samhället har skapats för att gynna männen, efter deras behov, inte efter kvinnans eller barnens. Det är därför kvinnorna lider så mycket.

  Detta kan ni läsa i hennes pocket på sidan 40

  -Jag kan hålla med henne att där det inte finns lika villkor, då uppstår det krig. I varje land, om ett folkslag missgynnas och ett annat missgynnas uppstår krig. Se bara mellan Palestinier och Israeler. Palestinier missgynnas och Israeler gynnas.

  Samma sak var det i kriget på Balkan. Serberna gynnades och andra folkslag missgynnades och det blev krig. Alla vill ha den rättvisa biten av kakan som tillfaller de.

 8. Kolla media lilte mer kritiskt. Lyssnade på Amelia Adamo, Sommar, P1, i dag. Total fullblodspsykopat! HON! undrar varför unga mammor är stressade? EHHH, vad blev hon miljonär på???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *