Kroppens befrielsefront

kroppenscover2textKaraktärsbeskrivningarLäs början!Regler

Kroppens Befrielsefront är en roman som jag började skriva på för några år sedan. Därefter hände det en massa saker i mitt liv som jag inte behöver ta upp här, och som gjorde att boken låg där oavslutad. Jag bestämde mig nyligen för att skriva färdigt den, men så kom jag plötsligt på att det skulle vara mycket roligare om vi blev fler om det.

Romanen utspelar sig i Stockholm och tar sin början 2006. Den handlar om Bianca och hennes tonåriga dotter Connie, vars öden sammanflätas med Dennis och hans jämnåriga dotter Cuba.

Bianca är en fullfjädrad karriärist som nått enorma framgångar med sitt herrmagasin Zip. Karriären har krävt allt av henne och dottern har blivit överöst med pengar men försummats känslomässigt. Hon har därför valt att bo hos pappan som är en fattig men emotionellt begåvad rockmusiker.

Men något händer som gör att Bianca måste ta sig an dottern och upptäcker då att hon är i mycket dåligt skick. Detta kolliderar drastiskt med Biancas livsstil och strebermentalitet. Vid samma tid har den politiske aktivisten Dennis radikala dotter utsatt Biancas verksamhet för ett spektakulärt attentat. Gruppen som ligger bakom kallar sig Kroppens Befrielsefront och ägnar sig åt utomparlamentariska aktiviteter för att protestera mot mediernas exploatering av kvinnokroppen.

Bianca inser att hennes dotters allvarliga problem hänger ihop med det som gjort hennes tidning så stor och henne själv så ”lyckad”. Hon hamnar i djup kris och tvingas ompröva allt hon byggt sitt liv på. Men dottern hatar henne. Hon tyr sig till den politiske vildhjärnan Dennis och hans dotter, som också hatar henne.

Allt rasar för Bianca. Hur ska det gå?

Det avgör ni!

En reaktion på ”Kroppens befrielsefront

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.