AV VIN BLIR MAN FIN

Hej Bloggen!

Jo, det var så att jag blev inviterad till ett litet samkväm hemma hos Dominika Peczynski, i PR-byrån Mafiosos regi, och nu är jag ÄGD!

Begivenheten hölls nämligen till vinmärket Aussies ära, och skam den som inte ger efter för en väninnas envisa påtryckningar och lydigt bloggar om aftonens utskänkningar.

Vi provsmakade alltså australiskt vin i tetra, alla tre sorter (vitt, rosé och rött). Och här kommer sanningens minut:

Det röda var tunt och vattnigt för en Amaroneälskare som övertecknad. Rosévin är ju nästan aldrig gott om man inte är i Cannes och det är svagt bronsfärgat och från trakten. Rosé är alltså något man vanligtvis dricker på dessa nordliga breddgrader för att det förser uteserveringarna med hallonröda färgklickar. Men det vita vinet däremot: inte så dumt. Inte dumt alls. Lite spritzigt så där. Framför allt ungt – och ungdom har ju sin charm, har man hört.

I övrigt gick aftonen i guld. Jag var ju hos min glittrande och juvelgalna väninna, gubevars. Inte bara var hon klädd i guld – även hennes toalett var guldklädd.

Om man ändå hade kunnat skita guld!

När nu det inte går, kanske Aussie kan donera ett par dussin förpackningar vin till min fattiga boning så att sommaren förgylls av lite simpelt vinrus?

8 reaktioner på ”AV VIN BLIR MAN FIN

  1. Sara och Tom: Ja, det mesta hänger nog på sällskapet. Extra känslig för rödtjut dock. Tack, Tom 🙂 Fast om du vill att din move mot D skall vara hemlig bör du nog inte publicera den på allmän plats *fniss*.

 1. Unni, du är bara bäst. Du borde blogga oftare.
  En hemlis: jag försökte blinddejta Dominika i höstas:) Och kan du tänka dig: hon svarade på min mail…Hon listade t.o.m ut Toms hemadress! Bra gjort om man har hemligt nummer/adress.
  Men dejt blev det aldrig och sin nuvarande pojkvän träffade hon tätt därpå (eller innan?).
  Hemlis ok?

  De tre vinsorterna har givetvis en fattig bloggare/författare/musiker som Tom testat redan.

  Alla tre funkar. Vin som är ok för det priset.
  Kram Unni från
  Tom Lilywhite

 2. Förresten Unni. Nu är jag mot din disclaimer här ovanför inte HELT inom ämnet, men jag vågar ändå…heh

  Kan inte du blogga något om hur du går tillväga när du bygger dina karaktärer. Jag vet att du skrev om hur din hjärtebok blev till, men när det inte är ett sånt passions-il som får dig att skriva, hur gör du då, det skulle verkligen vara intressant att läsa om. Bok- och skriv-nörd som jag är.

  Förlåt att jag tog upp det orelaterat till vin-drickning 😉

 3. Åh. Jag menar inte att stressa. Bara framföra ett önskemål, lite sådär ödmjukt 🙂 Tack för att du ens tar dig tiden att svara, det är det inte alla som gör ska du veta …..

 4. Är detta inlägget vitvinsreklam?
  Kan du typ dra en polisavspärrning runt framtida ”proffesionella” inlägg så man vet var man inte ska fästa blicken? 😉

 5. Hej! Jag påpekade för Thomas Mattsson på Expressen att eftersom han är ägd av Bonnierkoncernen då han får sin lön därifrån kan han inte granska makten det är lättare att ge sig på arbetarklassen, han blev så sur att han inte ens svarade. Tips: hamam oriental turkiskt hamam i Stockholm och ta behandlingen Kamal Pascha och känn dig som en pascha efteråt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.