ATT STOPPA HUVET I ARSLET

De gånger jag beskriver vidriga arslen här på bloggen – skitstövlar, psykopater, despoter – varje gång jag belyser vad dessa kräk ställt till med uppstår en märklig konflikt. Plötsligt är det som om en del vibbar in detta på långt håll, och vips står jag själv i skottlinjen. Det är jag som ska synas.

Bara för det tänker jag ta upp ännu en bödel här, nämligen Charles Taylor som nu står inför krigsrättstribunalen i Haag. Har ni sett filmen Blood Diamond med Leonardo di Capri? Gör det! Annars: googla på Taylor-aset.

Så här ser han ut, Liberias president. Ännu en "charmerande man".

Han bekrigade Sierra Leone med hjälp av barnsoldater som tvingades skjuta sina föräldrar, blev nerdrogade och samlades ihop till en armé. De olydiga eller odugliga stympades. Fick armar och ben avhuggna. Barn! Byar brändes ner när tillräckligt många slavar tillfångatagits som skulle arbeta med att gräva efter diamanter som Taylor snodde för att smuggla ut och kränga. Big bizniz.

Gissa vad Taylor sa i en intervju med BBC. Han sa: "Även Jesus Kristus anklagades på sin tid för mord." Karln är givetvis djupt religiös och anser sig vara helt oskyldig. Det är bara världen som konspirerat mot honom. Men det värsta av allt är att folk vars föräldrar han mördat röstade på honom.

Så jobbar en psykopat. Kan han dupera ett helt folk gör han det. Kan han bara dupera en kvinna gör han det. Det beror på tillfälligheter och möjligheter. Psykopater ser inga gränser.

Det gör bara alla dem han stympat. De kan exempelvis se ut så här:

Ni som försvarar psykopater genom att skylla på offren – försök nån gång försvara offren.
Då får ni äntligen veta att ni lever. Jag gör det. Lever.

19 reaktioner på ”ATT STOPPA HUVET I ARSLET

 1. Hej hej,Åh vilken hemsk bild,finns inte ord. Åt hellsike med alla elaka människor med sjuka tankar.Tyvärr så kan man inte se det utanpå, föränn det är försent. Sedan är det bara du själv som kan va stark och ta dig ur helvetet som ingen kan förstå, som inte varit där…Det är otroligt att dessa människor kan vara så vänliga till att börja med… I now nothing. Peece,krampuss.

 2. Handlade inte disskusionen om vardagspsykopater?Jag tycker du spårar nu Unni! Vi talar uppenbarligen inte om samma saker. Jag pratar om kvinnor som stannar kvar hos sina kränkande män. Dem behöver hjälp att bygga upp sin självkänsla och sitt egenvärde för att dels orka ta sig ur förhållandet och dels undvika att falla för en liknande man igen. Tror fortfarande inte att det hjälper att tycka synd om.

 3. Den sparkade ROKS-ordförandens ord känns bara mer och mer rätt:

  Män är djur.

  Och farliga djur har man i bur.

  Eller kastrerar dem. Det borde vara en självklarhet när det gäller dömda våldtäktsmän. Cut them off!

  Heja Unni!!!

 4. Flera skribenter, i den här bloggen, antyder/påstår att ingen har lättare än andra att genomskåda psykopater. Jag tror att inte att det är så.

  Om någon kan störa en psykopat så är det en intelligent aspergare. Jag tror att aspergaren på ett tidigt stadium får psykopaten att känna sig genomskådad. Psykopaten stimuleras ofta av att manipulera intelligenta människor, men med aspergaren kan det bli för svårt.

  På arbetsplatser blir det nästan alltid spänt när personer med psykopatiska drag ställs inför intelligenta personer med aspergerlight personlighet. Psykopaterna vinner dock oftast eventuella maktkamper dem emellan. De uppfattas ju, inte sällan, som trevligare.

 5. Den filmen borde verkligen alla se!!

  Bakom de (oftast män) som duperar och förstör kvinnor/ett helt folk är oftast psykopater, de kan konsten att övertala förleda människor.. Och när de lindat oskyldiga runt sitt lillfinger så är det redan försent. det är det som är så sjukt jävla skrämmande!!

  och nej, man kan inte skydda sej och man kan inte skylla sej själv!!

 6. Vidrigt! Dock ser Liberias framtid lite ljusare ut med en "Iron-lady" som Ellen Johnson Sirleaf som nu sittande president. Men Liberias misär nådde ändå media när det begav sig, till skillnad från det lilla men ur olje-perspektiv betydelsefulla landet Ekvatorialguinea. USA:s Utrikesminister Condoleezza Rice träffade landets president, Theodoro Obiang Nguema Mbasogo, vid ett statsbesök i Washington, där hon inte tvekade att kalla sig för vän till diktatorn. Denne Obiang som mördade sin farbror (eller far enligt vissa, jag har aldrig fått exakt klarhet i hur släktskapet såg ut) för att nå makten, efter att han gjort karriär som föreståndare för det ökända Black Beach fängelset. Det går inte att föreställa sig alla grymheter som pågår i vår grannkontinent.

  Annars vill jag tacka för en bra blogg, Unni. Den har räddat mer än en lång arbetsdag 🙂

  Kram Karin

 7. Mia, ursäkta, men har du svårt med läsförståelsen? Jag har hela tiden dragit paralleller mellan vardagspsykopater och diktatorer. Det har varit min poäng. Att de alla är av samma skrot och korn. Du kanske vill missförstå. Jag hoppas det, annars är du ju bara ointelligent. Och den här hjälpen med att bygga upp självkänslan som du dillar om – skulle du kunna bidra till det, tror du? Hilfe!

 8. Mia. Det är en sak att visa medkänsla, en annan att ha medlidande.

  att lyssna och förstå – är också att hjälpa; tänk på det, du som fortfarande inte har tagit del av (läst/lyssnat/förstått)något av det innehåll som har sagts i föregående ämne – från de som har verklig kunskap om ämnet genom självupplevt helvete.

  Nu är jag faktiskt trött på dina klischeefyllda paketutsagor.

 9. Karin (eller det du också kallar dig: pirkko, maria och baika): vad lider du av. Kan du inte dra en taj eller nåt och glo på din favvo-p-macka, säkert nåt med fistfucking. Fuck off och läs nästa inlägg.

 10. Mia. allvarligt!! Vad är det med dej igentligen???

  Det här med att tycka synd om, vem är det som tycker synd om?

  Har Unni eller någon av oss andra någonsin uttryckt att hon/vi "tycker synd" om sej själv eller andra som drabbas?

  Du har fortfarande inte förstått. Läs på eller lägg ner allt, det sistnämnda är nog lika bra för du lär nog aldrig förstå!!

 11. Gabriel: Jag läste det du skrev. Men jag förstår inte riktigt vad du menar? Vad menar du med Asperger light? det finns lixom inget som heter det…

 12. Till Åsa:

  Aspergerlight är min egen benämning på aspergare som aldrig har blivit diagnostiserade. En lightaspergare lider nästan aldrig av sin avvikande personlighet, tvärtom så tycker han/hon, inte sällan, att det är de med "normal" personlighet som har problem.

  Intelligenta asperbergarelights brukar ha mycket stark självkänsla. Dessutom brukar de vara svårlurade (undantaget sociala taktikspel). Anledningen till att psykopaterna känner sig hotade beror på aspergarnas:

  – Intelligens (de är ofta intelligenta, men sällan intellektuella)

  – Starka självkänsla

  – Realism (svårlurade)

 13. När jag läser vissa personers inlägg här tänker jag osökt på följande citat: "Never argue with idiots; they will drag you down to their level and beat you with their experience."

  Idioter är precis vad dom är.

  Bra att du orkar fortsätta att skriva om patriarkatet och psykopater trots idioternas påhopp varje gång. Men att diskutera med dom är som sagt nog ingen idé… suck…

  Heja Gert!

  Kram

 14. Nä, G, man ska inte ödsla möda på att dividera med puckon, helt överens. Vi andra ska diskutera hur vi kan undvika dem eller bekämpa dem.

  Kram

 15. Ingen du känner…

  Jag är tjej som valt fel män hela mitt liv, och som insett att det där kriget ni för går bara att vinna genom att lära sig se igenom idioterna. Inte charmas eller attraheras utan bara le lite och gå vidare…

  Om alla kvinnor skulle lära sig det skulle det bli ganska ensamt för psykopaterna.

 16. Typiskt psykopatiskt att påstå att man är djupt religiös. Finns det några människor som man skall sky som pesten så är det dem som kallar sig religiösa, rättfärdiga och storsinta. Präster är inte sällan jävla skitstövlar rent privat där de kan komma undan med det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.